Under vårterminen gör årskurs 2 på medialinjen praktik. Följ med Filippa som läser utbildningen i Media TV-produktion och som gör sin praktik på Crisp Film.

Halloj!
Filippa heter jag och går TV2. Jag har min praktik på produktionsbolaget Crisp Film, precis som Bror, som ni har läst om tidigare. Crisp Film gör allt från reklamfilmer till animeringar, till kortfilmer – you name it och jag praktiserar inom förproduktion.

Crisp är en riktigt bra praktikplats för att jag får göra väldigt mycket, alla på kontoret, inklusive min
handledare litar på min förmåga vilket är roligt. Alexandra som är min handledare har själv gått
Kagges TV-linje och är idag Byråchef på Crisp Film (inspirerande som attan), vilket jag tycker är så najs för hon vet vad jag kan och vad för kunskaper vi från Kagge kommer med.

I skrivande stund har halva min praktikperiod passerat och jag har främst praktiserat som
projektledare, men även som producent. Jag har fått projektleda två större produktioner hittills, där en av dom innefattade en större castingprocess som jag drev, samt flera mindre produktioner.

Utöver projektledning har jag fått möjligheten att producera ett mindre projekt från första möte med kund till färdiglevererad produkt och just nu jobbar jag även parallellt med ett till projekt för Sveriges Riksdag som producent. Vilket är så roligt och extremt lärorikt.

Uppgifter jag har fått göra är tidsplaner för projekt, planera med budget, boka frilansare, samt
skådespelare och statister, regissera synkar, möten med kunder, fixa med all logistik kring inspelningar såsom att boka bilar, catering, parkeringstillstånd, fika, ja allt man kan tänka sig och inget får glömmas!!

Kontoret ligger på riktigt ett stenkast från Kagges lokaler på Sankt Eriksplan, så det känns som
hemma och medarbetarna är sköna. Vi jobbar 09 till 17 varje dag och nästan alla är alltid på plats.
Strukturen är on fire och det passar mig som handen i handsken. Jag önskar att jag hade roligare
bilder att bjuda på, men har mycket att göra hela tiden och att fota har inte varit en prioritet för mig, samt att jag mest sitter framför mina skärmar på min plats på kontoret och hur kul är det att titta på egentligen??

Tack och bock för mig! : )