Jobba här?

Stödperson / Lärarassistent

Kaggeholms folkhögskola är en skola för kunskap, kreativitet och kommunikation som erbjuder en spännande mix av högskoleförberedande utbildning, bibel-, medie- och musikutbildningar. Huvudman är Stiftelsen Pingstförsamlingarnas Skol- och Kursverksamhet som är en del av Pingströrelsen och skolan präglas av kristen tro och kristna värderingar. Vi vill ge alla möjlighet att förbereda sig för sitt nästa steg i livet och ge alla en chans att lyckas och förverkliga sina drömmar. 

Nu söker vi en stödperson/lärarassistent under höstterminen 2022 till Allmän kurs på grundnivå. Kursen vänder sig till vuxna som saknar grundskolebehörighet och drivs i samarbete med Filadelfiakyrkan Stockholm i lokaler i Akalla. 

Som stödperson/lärarassistent kommer du att jobba nära vår kursdeltagare som är synskadad. Kursdeltagaren är en ung kvinna som önskar en kvinnlig stödperson.

Arbetsuppgifter 
Som stödperson/lärarassistent kommer du att finnas med som stöd under lektioner, vid eget arbete och till viss del även under raster. Stödet består bland annat av att i olika situationer vara kursdeltagarens ögon, att läsa texter och tolka det som sker i klassrummet. Det handlar även om att tillsammans med kursdeltagaren prova på och lära sig använda olika hjälpmedel.  

När kursdeltagaren inte har behov av stöd arbetar du tillsammans med läraren och är tillgänglig för övriga kursdeltagare.

Kvalifikationer 
Du har lätt till samarbete och är intresserad av att få vara en del i att andra människor utvecklas och lär sig. Du kan inspirera och stimulera andra att utmana sig själva för att nå sina mål. Du utmanas av att hitta lösningar på situationer som kräver det. 

Då kursdeltagaren bland annat studera engelska bör du ha grundläggande kunskaper i engelska för att kunna läsa engelska texter med gott uttal. Du är positiv till att jobba i en mångkulturell miljö och har lätt för att bygga relationer.  

Du delar huvudmannens värderingar och ser skolans kristna inriktning som en tillgång och möjlighet. 

Tjänstens omfattning: 75 % måndag – fredag 

Anställningsform: visstid: 23 augusti – 20 december 2022, eller enligt överenskommelse. 

Kontaktperson: Elisabet Bylund, elisabet.bylund@kaggeholm.se, 08-560 222 06