Jobba här?

Rektor Kaggeholms folkhögskola

 

KAGGEHOLMS FOLKHÖGSKOLA

Kaggeholms folkhögskola är en skola för kreativitet, kommunikation och kunskap som erbjuder en spännande mix av högkvalitativa utbildningar inom media, musik, bibel och allmän kurs.

Skolan ligger i centrala Stockholm, i nyrenoverade lokaler i Rörstrands slott mitt i Vasastan, efter att för tre år sedan ha flyttat från Kaggeholm på Ekerö där skolan legat sedan 1963. Nu har skolan landat – efter flytt, omställningar och pandemi – och det är dags att ta nästa steg.

Vår nuvarande rektor går vidare till andra uppgifter. Vi söker därför dig som vill vara med och leda skolan in i nästa fas, att ta vara på Kaggeholms styrkor och samtidigt se nya möjligheter till utveckling.

Huvudman för Kaggeholms folkhögskola är Pingstskolorna (PSK), och skolan präglas av kristna värderingar och alla människors lika värde. Vi vill ge alla möjlighet att förbereda sig för nästa steg i livet och en chans att förverkliga sina drömmar.

 

ARBETSUPPGIFTER

Rektorn har under styrelsen det övergripande ansvaret för skolans verksamhet. Tillsammans med personalen arbetar du för att utveckla och driva folkhögskolan framåt. Du leder arbetet, i nära samarbete med biträdande rektor, administrativt team och kursföreståndare både i den dagliga verksamheten och med att forma skolans långsiktiga strategi.

Rektorsuppgiften innebär ansvar för personal, budget, verksamhetsplanering, rapportering och måluppfyllelse.

En viktig del som rektor är att nätverka och samarbeta med olika aktörer i församlingsrörelsen, folkbildningen och samhällsinstitutioner.

 

 

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som är en resultat- och målinriktad visionär med ett driv för att utveckla folkhögskolan framåt. Du har samlande egenskaper och får människor med dig och är bra på att hjälpa andra att utvecklas. Du är strategisk och har en öppenhet för och erfarenhet av att leda i förändring. Din ledarstil är positiv, samarbetsinriktad och lösningsorienterad och du är bra på att kommunicera, inspirera och skapa engagemang. Som en god organisatör och administratör är du bra på att strukturera upp arbetet både för dig själv och för andra. Du gillar att jobba med människor och trivs i miljöer med högt tempo och kontinuerlig förändring.

Du har en akademisk utbildning inom teologi, pedagogik, ledarskap eller liknande och chefs- och ledarerfarenhet med goda referenser från tidigare ledningsuppdrag. Du har också erfarenhet av arbete inom folkhögskolan och känner väl till folkhögskolan som skolform.

Skolans kristna profil är central i vår verksamhet och det är därför viktigt för oss att du helhjärtat omfattar vår värdegrund och har en personlig kristen tro som tar sig uttryck i ett lokalt församlingsengagemang. Vi ser också gärna att du har ett engagemang för frikyrkan i allmänhet och Pingströrelsen i synnerhet.

Varaktighet: Tillsvidare
Omfattning: 100%
Tillträde: 230501 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag: 230115

Kontaktperson:
Edward Sköllerfalk (ordförande),
edward@orebro.pingst.se, 070 – 322 8660

Johannes Magnusson (Verksamhetsledare Pingst Utbildning/PSK)
johannes.magnusson@pingst.se, 070 – 799 2720