Ansökan

Här kan du söka till våra utbildningar. Våra kurser har olika datum för sista ansökan, så se till att du har rätt datum för just din linje. För att ansöka till någon av våra linjer klicka på knapparna nedan.

Media TV-produktion

Media TV-produktion på Kaggeholm handlar om storytelling som berör. Du lär dig grunderna i TV- produktion och berättande i form av text, grafik och inslag. Du deltar i studioproduktioner och tar fram ett pilotavsnitt i realityformat. Vi ger dig förutsättningarna att arbeta med rörlig bild – där du vill.

Media Content-produktion

Du lär dig grunderna i att producera och förmedla content – att skapa relevant innehåll anpassat för olika kanaler och olika målgrupper. Du jobbar med text, bild, podd, radio, grafik och rörligt material. Vi ger dit möjligheterna att gå din egen väg i medievärlden.

Musik

Vi ger dig en mycket praktisk utbildning som ger dig verktyg i ditt musikskapande. Vi har en musikutbildning som ligger nära verkligheten, och som förbereder dig på ett liv i musikbranschen. Välj om du vill gå ett eller två år. Gå vår låtskrivar-profil eller ensemble.

allmän kurs kaggeholm

Allmän Kurs

Här kan du läsa in hela din gymnasiebehörighet eller komplettera med de ämnen du saknar från tidigare gymnasiestudier.

Bibel

Bibelskola Stockholm är en unik bibelskola där du kommer att få allt från en djupare förståelse av Bibeln och den kristna tron till praktiska erfarenheter av att arbeta i församlingsmiljö. 

Media Tro & Samhälle

Media Tro & Samhälle är tillvalskurs till våra andra medieutbildningar. Klicka i rutan i ansökningsformuläret för att söka. 

Information om hur ansökan går till:

Antagningsprocessen är anpassad för att minska spridningen
Vi medverkar aktivt till att minska spridningen av coronaviruset genom att vi följer myndigheternas direktiv och rekommendationer. Vi följer utvecklingen och anpassar vår verksamhet till rådande omständigheter.

Detta får också konsekvenser för antagningarna till våra kurser. Normalt har vi intervjuer och antagningsprov på plats på skolan, men i år förbereder vi för att kunna ordna allt detta via nätet. Detta för att minska resande och undvika att samla många människor på samma plats. Mer information om hur antagningen kommer gå till får du efter att du ansökt när du kallas till antagning.

Inför din ansökan till Kaggeholms Folkhögskola behöver du:
personbevis för studier (inte äldre än tre månader)
– betyg/intyg från tidigare studier och arbete
– personligt brev där du berättar om dig själv samt motivering till varför du vill gå utbildningen
– ibland kräver vissa kurser mer information, se din önskade kurs undersida för att ha koll på allt du behöver skicka med

Datum för kommande läsår:
Mer information om våra läsårstider hittar du här

Musikutbildningen
Antagningsdagar: 26-29 april 2021
Sista ansökningsdag: 1 april 2021

Efter att du ansökt kommer du få göra ett antagningsprov på distans. Mer information om hur det går till får du besked om då.

Antagningsprovet innehåller
– spelprov
– teoriprov
– intervju

 

 

Medieutbildningarna
Antagningsdagar: 5-7 maj 2021
Sista ansökningsdag: 22 april 2021 pga tekniska problem.

Efter ansökan görs ett urval och några sökande får göra antagningsprov. Du får mer information om detta om det skulle bli aktuellt.

Antagningsprovet innehåller
– skrivövning
– intervjuövning
– Q&A med lärare och kursdeltagare

 

 

Vad är en folkhögskola för något?