Ansökan

Här kan du söka till våra utbildningar. Våra kurser har olika datum för sista ansökan, så se till att du har rätt datum för just din kurs. För att ansöka till någon av våra utbildningar klicka på knapparna nedan.

Media TV-produktion

En tvåårig yrkesinriktad utbildning inom TV-produktion. Du lär dig allt om TV-produktion och berättande i form av text, grafik och inslag. Du deltar i studioproduktioner och tar fram ett pilotavsnitt i realityformat. Media TV-produktion på Kaggeholm handlar om storytelling som berör. Vi ger dig förutsättningarna att arbeta med rörlig bild – där du vill.

Media Content-produktion

En tvåårig yrkesinriktad utbildning inom medie- och innehållsproduktion. Du lär dig att producera och förmedla content – att skapa relevant innehåll anpassat för olika format, kanaler och målgrupper. Du jobbar med text, bild, podd, radio, grafik och rörligt material. Vi ger dig möjligheterna att gå din egen väg i medievärlden.

Musik

Vi ger dig en mycket praktisk utbildning som ger dig verktyg i ditt musikskapande. Vi har en musikutbildning som ligger nära verkligheten, och som förbereder dig på ett liv i musikbranschen. Välj om du vill gå ett eller två år. Gå vår låtskrivar-profil eller ensemble.

allmän kurs kaggeholm

Allmän Kurs

Här kan du läsa in hela din gymnasiebehörighet eller komplettera med de ämnen du saknar från tidigare gymnasiestudier.

Allmän kurs Akalla

Här kan du läsa Allmän kurs på grundnivå med inriktningen svenska som andraspråk.  Som deltagare i Allmän kurs profil körkort får du ett startpaket för B-körkort innehållande 5 körlektioner.

Allmän kurs Uppsala

Här kan du läsa Allmän kurs på grundnivå. Kursen är för dig som är ny i Sverige och har avslutat SFI. Kursens fokus är svenska som andraspråk

Bibel

Bibelskola Stockholm är en unik bibelskola där du kommer att få allt från en djupare förståelse av Bibeln och den kristna tron till praktiska erfarenheter av att arbeta i församlingsmiljö. 

Media Tro & Samhälle

Media Tro & Samhälle är tillvalskurs till våra andra medieutbildningar. Klicka i rutan i ansökningsformuläret för att söka. 

Information om hur ansökan går till:

Inför din ansökan till Kaggeholms Folkhögskola behöver du:
personbevis för studier (inte äldre än tre månader)
– betyg/intyg från tidigare studier och arbete
– personligt brev där du berättar om dig själv samt motivering till varför du vill gå utbildningen
– ibland kräver vissa kurser mer information, se din önskade kurs undersida för att ha koll på allt du behöver skicka med

Datum för kommande läsår:
Mer information om våra läsårstider hittar du här

Musikutbildningen
Antagningsdagar: 25-28 april 2022
Sista ansökningsdag: 1 april 2022

Efter att du ansökt kommer du få göra ett antagningsprov som kommer ske digitalt via Zoom. Mer information om hur det går till får du besked om då.

Antagningsprovet innehåller
– spelprov
– teoriprov
– intervju

 

 

Medieutbildningarna
Antagningsdagar: 4-6 maj 2022
Sista ansökningsdag: 19 april 2022

Efter ansökan görs ett urval och några sökande får göra antagningsprov. Du får mer information om detta om det skulle bli aktuellt.

Antagningsprovet innehåller
– skrivövning
– intervjuövning
– Q&A med lärare och kursdeltagare

 

 

Vad är en folkhögskola för något?