Hej allesammans! Mitt namn är Wilmer och jag har gjort min praktik på SVT och ett historieprogram som kommer nästa höst. Det har varit en väldigt spännande och lärorik period sedan jag hoppade på produktionen i januari. Jag har fått arbeta med väldigt mycket kompetent och inspirerande folk samt fått tagit en hel del eget ansvar, där jag fått utvecklas inom områden som jag redan innan praktiken tyckte var spännande.

Jag har sedan första veckorna jobbat med ”productions design” och rekvisita i de olika scenerna vi har spelat in. Jag har fått lära mig om hur man bygger upp en bild med djup, kontrast samt rörelse. Men mer åt ett filmiskt håll än TV vilket jag tycker har varit kul.

En stor del av praktiken har varit resande till olika ställen vi spelat in på. Jag har fått resa till Skåne, Norrland, Danmark och Norge. Att göra inspelningar på ställen långt ifrån Stockholm har varit väldigt intensivt men framförallt väldigt kul. Att få arbeta med nya människor på platser man inte varit på innan kräver mycket ansvar men också att man är väldigt tydlig i vad man kommunicerar mellan varandra. Men efter många veckor på “fält” så märker man hur en grupp flätas samman mer och blir allt mer effektiv.

Praktiken har varit väldigt utvecklande och jag rekommenderar alla framtida praktikanter från Kagge att ta vara på veckorna man har på praktik för de kan ge väldigt mycket bra erfarenhet att ta med sig i både livet och i branschen.