Här får du följ med Tomas Jämtbäck, som läser TV-produktion på Kaggeholm, under en praktikvecka på SVT.

Måndag

Hej alla blog lovers, jag heter Tomas och jag gör min praktik på Svt och Svenska nyheter!

För er som inte känner till Svenska nyheter så kan jag berätta att det är ett satirprogram, vilket innebär att det får tramsas lite. Trams tycker jag mycket om så det är perfekt för mig.

Jag sökte mig hit för att jag vill lära mig mer om hur roliga människor jobbar när de skriver humor.

Det brukar ju skrytas om att det är högt i tak och så vidare på olika arbetsplatser men på en plats som denna, där det kan skämtas om i stort sett vad som helst, är det verkligen högt i tak och en väldigt inbjudande stämning.

Ovan ser ni en bild från i fredags då jag hängde kvar under inspelningen av kvällens avsnitt. Jag var egentligen inte med på bilden, men ni förtjänar att se mitt vackra anlete så jag klippte in mig.

Herrå bloggen!

Tisdag

Hej hej hallå, dagboken!

Idag är det tisdag och jag är, hör och häpna, fortfarande kvar på Svenska nyheter. Idag har jag gjort ganska mycket olika saker, men eftersom vi är ett aktualitetsprogram och gärna vill behålla spänningen fram till sändning så kan jag inte berätta mycket av det. Men jag har till exempel letat både videoklipp och människor. Och en och annan artikel.

Jag hade ett väldigt roligt möte gällande vår avslutning, men det kan jag inte berätta om heller.

Vad kan jag berätta om då… Veckans avsnitt kommer handla om något vi alla känner till. Det är väl det jag kan berätta.

Herrå dagboken!

Torsdag

Goder afton, bloggen!

Idag är det torsdag och på torsdagar har vi alltid genomläsning. Det innebär att vi tillsammans läser igenom veckans avsnitt för att se vad som flyger och om vi behöver jobba mer på något.

Utöver det har jag suttit och lagt in många av de bilder som ni ser till vänster om Kristoffer i varje avsnitt. Ibland har vår klippare valt ut dem, ibland har någon annan valt ut dem och ibland väljer jag ut dem. Sedan ska de in i en mall för att se så bra ut som möjligt i sändning.

Jag känner att vi har ett riktigt bra avsnitt på gång.

Här kommer en bild på en stor del av redaktionen.

Herrå!

Fredag

Jamen hej! 

Idag är det fredag och fredagar innebär sändningsdag för Svenska nyheter. Den här veckan passade jag på att hänga i kontrollrummet på genrepet, som ni kan se på den här bilden:  

Efter genrepet sker de sista justeringarna av manus och bild- och videomaterial och sedan är det bandning! Idag satt jag i publiken under bandningen och fick bland annat uppleva det här härliga live: 

Nu är min vecka över här i bloggen, om ni har tur dyker någon annan upp nästa vecka och förgyller er tillvaro. 

Herrå!