Här berättar Teddy som läser andra året på Media TV-produktion om sin praktik på nyheterna på TV4.

Hejsan bloggen!

Teddy Dahlin heter jag och går i TV-tvåan! Jag har den stora äran att få praktisera på TV4 Nyheterna. Men innan jag berättar mer om mina dagar måste vi reda ut vad de olika redaktionerna innebär.

Linjära nyheterna
Hjärtat i verksamheten. Jobbar med TV-sändningarna varje dag, året runt. Krutet läggs på de populära 19- och 22-sändningarna.

Livedesken/digitala desken/sajten
Kärt barn har många namn. Den här redaktionen jobbar mot tv4.se och tv4play.se. När någon större händelse inträffar eller när något som är av nyhetsvikt bör rapporteras, kan livedeksen sända live från studio. Artiklar skrivs och klipp publiceras på sajterna.

Efter fem
TV4s populära program som är en blandning av nyheter och samhällsprogram. Mån-fre och nu även söndagar!

Nyhetsmorgon
Klassiker! Här matas det ut härliga morgonprogram VARJE dag. Tidigt på morgonen är det nyhter en gång i halvtimmen, så ett nära sammarbete sker mellan redaktionerna.

Så där. Nu till min praktik! Till en början hängde jag hos livedesken. Där la jag grunden I förståelsen för hur TV4 arbetar med nyhetsrapportering och journalistik, och hur de olika redaktionerna hänger ihop. Jag har varit ute och filmat, intervjuat politiker, intervjuat folk på stan och klippt lite inslag till sajt och sociala medier.

Sedan två veckor tillbaka är jag reporter på linjära nyheterna. Jämfört med livedesken, där mycket sker på studs, är det lite mer konkret och förberett här. Som reporter kan du jobba för dagen, vilket betyder att ett jobb görs och sänds samma dag, eller så kan du jobba framåt, alltså att det sänds om någon/några dagar. Jag har hunnit med ett kort morgoninslag, intervjuat folk på stan och i matbutik (dyrt!!) och i skrivande stund har precis mitt första riktiga inslag gått på 19-nyheterna om en tjej som ska tävla I bakning. Kul!

Mitt mål är att få liverapportera, och vem vet, kanske hoppa in som programledare på livedesken en vacker dag! Det ska oavsett bli en fortsatt spännande tid här på TV4!

Och juste, jag och Hugo hinner med att spela en hel del pingis också…. 🙂

Framtidsdrömmen.
Kontrollrummet.