Elias går andra året på Media Content-produktion. Under våren gör han sin praktik på Better Collective som driver några av Sveriges mest kända sportsajter.

Hallå där! Elias från content 2 här. Nu är det dags för mig att berätta lite om vart jag är och vad jag gör på min praktik.

Jag är på ett företag som heter Better Collective. De bedriver olika sportsajter och jobbar för att bli ledande inom digital sport media. Så min roll här har varit att främst  ta fram rörligt material till sajterna och deras sociala medier.

Sajterna som jag jobbar mot heter SvenskaFans.com och FotbollDirekt.se. Här har jag gjort alltifrån reels, intervjuer till webben och TikTok videos, vilket smärtar lite för en som har vägrat ladda ner appen fram tills nu.

Jag har bland annat fått vara på plats och bevaka matcher i svenska cupen i fotboll. Där har fokus legat på att markera våran närvaro på matchen inför, under och efter på sociala medier. Då har jag fått göra allt ifrån att samla upp supporterröster och filma läktartifon till att intervjua spelarna i mixade zonen efter match.

Under den senaste veckan har jag fått möjligheten att följa det svenska damlandslaget i fotboll på nära håll. Där har jag, tillsammans med två andra från SvenskaFans, bevakat Sveriges tre träningar inför Nations League-playoffet mot Bosnien-Hercegovina på Tele2 och även matchen. Efter träningarna har vi intervjuat spelare och ledare, där vi med materialet sedan har gjort alltifrån lättsammare reels/Tik Toks till att skicka vidare mer spännande citat till redaktionen på FotbollDirekt.

Till våren kommer jag dock att hänga lite mer i studion och spela in ett program om allsvenskan fantasy. Så känner du en fantasynörd så är det bara att skicka informationen vidare!

I övrigt är jag även med och producerar och klipper lite poddar/voddar som görs i samarbete med SvenskaFans. En av de är Superettanpodden där jag i veckan fick den stora äran att medverka och representera mitt kära Örebro SK.

Med den obligatoriska Örebroomnämningen avklarad så sätter jag punkt här och lämnar över till nästa bloggare eller bloggerska!

Ha d gött haaaaaj!

P.S Gå in på Kagges insta för mer bilder