Hej hallå!

Selma här från TV-två 🙂

Just nu gör jag min praktik på Bolibompa på SVT. Det är megakul!

Vi är ett relativt litet team som jobbar med ”Bolibompaklubben”, (alltså det programmet som går kl 18 på vardagskvällar) ett team på ca 5-6 personer bara. Så jag får verkligen göra allt möjligt.

Varje morgon har vi morgonmöte kl 09:00 eller 09:20 – det beror lite på hur mycket vi har att prata
om den dagen. Vi kallar de för ”Daily” och då är i princip alla i bolibomparedaktionen med. Även
de som jobbar med lite andra bolibompa-program. Där går vi igenom vad var och en ska göra den dagen.

Det är superintressant att ha sån total inblick i vad alla ska göra, allt från producenter, projektledare
och så lilla jag som praktikant. Alla vet vilka samtal som ska ringas och vilket fika som ska köpas.
Det bildar ett tight team tror jag, och dessutom kan man säga till när man ser att någon har lite
för mycket på sitt bord.

På måndagar åker jag in till TV-huset och bygger upp bolibompastudion. Jag hämtar post, tar fram
rekvisita och förbereder för inspelning. Vi byter nämligen studio varje vecka, så alla kulisser måste
byggas upp på nytt varje måndag. Ah och sen kammar jag draken också!! Och duu den fäller rejält. Jag hittar drakludd i min lägenhet typ exakt varje dag.

Tisdagar är en köttig dag, för då spelar vi in för en hel vecka, mellan 08-18. Vi spelar in tre veckor i förväg, och fem avsnitt varje tisdag. Min uppgift då är att fixa fika, ta på och av drakens dräkt (den måste tas av typ var 3e minut för att det blir så varmt), scripta, klocka och klappa alla tagningar. Jag hänger även med barnen som medverkar, och hjälper till med rekvisita och annat som behövs.

På onsdagar varierar mina arbetsuppgifter lite beroende på behov. Den här veckan fick jag åka in och riva studion för att det inte hanns med i tisdags kväll. Annars skriver jag tablåtexter + hittar på
namn till alla avsnitt + episodbilder (typ thumbnails) till SVTplay.

På torsdagar sitter jag i en redigering och klipper ut kortare klipp från varje avsnitt till SVTplay. Det är så att barnen lätt kan dra in och lära sig en dans eller pyssla ett pyssel utan att behöva spola igenom ett helt program. Det är kul! Jag har verkligen fått bli bekväm i redigeringsprogrammet Avid också, vilket jag inte trodde innan.

På fredagar brukar jag sitta på kontoret och rapportera. Alla medverkande ska rapporteras, och även all musik. Barnmedverkande rapporterar vi in typ ifall att de skulle bli statsminister en dag. Då ska det vara busenkelt att hitta dem i SVT:s media-arkiv. Ibland känns det lite mastigt att rapportera in namn efter namn på barnen – men vad gör man inte för framtidens journalister!

Typ så ser en vecka ut för mig på min praktik.
Hej hopp och hare bäst!