Presentation: Hej hej hallå Rosanna från TV2, jag gör min praktik på produktionsbolaget FLX. Eftersom jag dessvärre och ofrivilligt jobbar på distans den här veckan tänkte jag istället berätta vad jag haft för mig sen januari.  

Jag gör just nu min praktik på en superskoj och helt ny humorserie som heter Hallberg. Handlar om tre polare med knasiga och lite dumma vardagsproblem som det för varje avsnitt ska lösa, väldigt sitcom-aktigt med mycket igenkänningshumor. Men eftersom att förproduktionen inte sattes igång förens i mars tänkte jag börja med att berätta vad jag gjorde innan dess. 

Bonusfamiljen: 
Eftersom att jag haft en oteeerolig handledare (shoutout till Jonas Åhlund) som hjälpt mig på traven till att få en sådan värdefull praktik som möjligt fick jag först hänga lite på Bonusfamiljen, eftersom de var mitt i produktion blev det främst redaktionellt jobb men fick även möjligheten att följa med scenograferna på set för att dressa ner efter inspelning. Om ni sett Bonusfamiljen kanske ni känner igen Bigges hus på bilden, hehehe…  
Var också statist en dag men jag hoppas jag inte syns… heheheh 

Lotto: 
Efter några veckor av att hängt på kontoret och hjälpt till där blev jag frågad av min handledare ifall jag ville åka med inslagsproducenten för Lotto (en gammal kagge-elev faktiskt fyi!) och spela in inslag. Eh ja hallå det ville jag såklart. Så jag, plus fotograf och Gustaf drog iväg och jag fick verkligen göra en del roliga men konstiga saker, t ex låtsas vara en älg i skogen. Annars var jag nån form av teknikass, reporter och produktionsass. Det var faktiskt otroligt roligt, men kallt. Vi filmade i skogen, i skidspår, ute på ett hotell, ja typ överallt i Värmland.  

Hallberg: 
Mars månad inföll och äääntligen sattes förproduktionen igång. Eftersom teamet i denna produktion är ovanligt litet (ca 15 personer minus skådisar) så fick jag redan från början ett större ansvar och uppgifter. Under första månaden var min främsta uppgift att reka locations för alla inspelningsplatser- detta gjorde jag ihop med våra platschef Theodor som förövrigt är typ den härligaste människan jag träffat. Vi delade upp letandet och efter några veckor hittade jag tillslut några av huvudkaraktärernas lägenhet, en vårdcentral(försök  hitta en vårdcentral i en pandemi, kram), café/restaurang, biograf OSV OSV. KUL som f*n var det men också stressigt emellanåt.  

Under förproduktionen har jag även hjälpt regissören med provfilmningar, fått sitta med i manusspån och lite annat skoj. Fördelen med en liten produktion är att jag haft möjligheten att lära känna alla och fått göra mycket roliga grejer, man får liksom en tydlig roll i teamet.   

I april sattes äntligen inspelningarna igång och då har jag främst varit inspelningskoordinator- vilket innefattar väldigt många olika saker att göra, ex kontinuerlig kontakt med skådespelare, koordinera luncher, skriva dagbesked, koordinera uppehållsställen i närheten av alla inspelningsplatser(för att separera alla i pauserna PGA NI VET VAD) osv osv, allt från regelbundna uppgifter till allt möjligt beroende på hur dagen ser ut. Mycket planering och logistik.  

När jag inte vart koordinator har jag vart på set- då blir man någon form av, TAD=third assistant director. Lite andra begrepp i serie/film sammanhang än vad det är i TV…  

Som TAD är man FAD:ens tredje hand (first assitant director) och hjälper hen med allt som inte hen har tid med helt enkelt. Kalla skådisar, plocka, fixa, hämta, koordinera. 😊  

Den här veckan är jag koordinator och gör det mesta ovan, men vi börjar närma oss sista dagarna av inspelning så vi får se vad som händer efteråt. Har haft en OTEEEROLIG och lärorik tid på Hallberg. Jag hoppas ni kikar på serien senare i sommar på SVT, kommer bli kul. Ciao!