Tjena allihopa! Jag heter Robin, går i Content 2:an och just nu, som ni har sett, är vi ute på praktik! 

Jag gör min praktik hos Hildurs, en studio som arbetar med att producera podcast, TV och reklam. En av de mer kända arbeten är podcasten Svenska Folkets Historia – med Anders Lundin, via Spotify Studios. Här så redigerar och designar ljud till drama scenerna i nya avsnitt, assisterar under inspelningar, fotografi och pitchar in nya idéer på nya projekt. 

Under de senaste veckorna av praktiken har jag fått göra ett flertal olika saker. Jag har varit med på pilotinspelning under ett uppdrag från UR. Har varit med på drama inspelningar i studio. Redigerat och designat för nya piloter som presenterades för Spotify. Ni kommer få följa med mig på nya spännande händelser denna vecka! 

Praktiken är fantastisk och jag lär mig så mycket! Alla här är supertrevliga och hjälpsamma! 

Måndag 22/3: 

Första dagen på min vecka här i Praktik Dagboken! Den här veckan kommer det bli mycket redigering av nya avsnitt av Svenska Folkets Historia podden. Vi har haft ett digitalt möte under morgonen där vi gick igenom lite förberedande inför morgondagens inspelning. 

Nu när de mesta av drama scenerna blivit inspelade och redigerade är det dags att sätta tänderna i självaste poddsnacket. Vi gick igenom hur många som ska vara i studion, vilka gäster som kommer och hur viktigt det är med munskydd. Resten av dagen kommer vara i något lägre tempo eftersom att förra veckan var mycket redigering av drama scenerna. Spenderar lite tid att redigera på ett av projekten och få otroligt mycket hjälp av min hund Bowser <3 

Tisdag 23/3: 

Idag börjar inspelning av snackdelarna av podden Svenska Folkets Historia! Jag är väldigt hype på denna dag! Jag kommer nog också redigera dessa delar och sätta ihop avsnittet också!! 

Onsdag 24/3: 

Efter en väldigt lyckad inspelning igår, så är det tillbaka hemma och redigera bitar av dramascenerna som behövdes justeras. Intressanta och trevliga gäster! Kan tyvärr inte avslöja vad det är, men de nya avsnitten kommer under sommaren! 

Torsdag: 25/3: 

En liten video för att förklara! 


Fredag 26/3: 

Då var det fredag och sista dagen ni får följa mig! Lämnar er med en liten video hur det har gått med klippningen! 

Annars hoppas jag att ni alla mår bra och att ni kommer ha en trevlig helg! <3