Alva läser andra året på utbildningen i Media TV-produktion. Just nu gör hon sin praktik på produktionsbolaget Folket och Kompis.

Hej kompisar! Alva från TV2 här. Jag gör min praktik på två ställen i ett kan man säga, på reklamproduktionsbolagen Folket och Kompis.

Folket består av flera ”outsourceade inhouse-byråer” (krångligt) dvs att de jobbar i olika små team
som en utökning av företagens egna marknadsavdelningar. Här är jag med i team Skandia som
består av en projektledare, två fotografer, en grafiker och jag!

Kompis producerar däremot reklam och innehåll till en massa olika kunder, som typ alla gallerior i Stockholm, LRF, Fabege, Scandic och mycket mer samtidigt som de hoppar in och hjälper Folket-teamen med produktioner till deras kunder. Dessutom sitter en tredje reklambyrå som heter Tillsammans på samma kontor och de samarbetar Kompis också med, men där är jag inte så inblandad.

Det är helt enkelt en stor arbetsplats jag har hamnat på med runt 100 anställda, vilket gör att det händer mycket kul på kontoret och det är såklart ett plus!

Det bästa med min praktik är att jag får göra mycket tekniska saker vilket jag tycker är superkul!
Jag får klippa videor till kunder åt Kompis, filma live-event, seminarier och internkommunikation
samt fota stillbilder till Skandia, vara med på poddinspelningar och foto-assa på lite större
reklaminspelningar.

Jag pendlar lite mellan att sitta på kontoret på Götgatan, Skandias kontor i Lindhagen och på produktion vilket jag som gillar variation tycker är skönt och kul. Dessutom är alla kollegor supersnälla och härliga!

En annan guldklimp är att vi eventuellt (antagligen) har Sveriges finaste kontor med massa växter
och färger och härligheter!

Tack för mig!!