Rasmus Ejneberg gick Kaggeholm Media TV-produktion 2014-2016.

Hej Rasmus, vad gör du idag?
Idag jobbar jag som programledare på SVT Nyheter Stockholm.

Hur har du tagit dig dit?
Första åren i branschen jobbade jag som reporter på olika redaktioner. Bland annat på Östgöta Correspondenten och Norrköpings Tidningar. Efter Kaggeholms folkhögskola blev jag redaktör på Expressens webb-TV-program Brottscentralen. Det här efter att en Kagge-elev som gick året över mig tipsat om tjänsten och rekommenderat mig. Efter 1,5 år på Expressen dök en fast tjänst upp som programledare på SVT Nyheter Stockholm när Ted Widgren (numera programledare SVT Morgonstudion) skulle gå över till just den redaktionen. Jag sökte och fick tjänsten – och har jobbat på SVT i tre år nu.

Vad betydde åren på Kaggeholm för dig?
Tiden på Kagge fick mig att inse vad jag ville syssla med i media-branschen. Under utbildningen fick vi testa på allt från att skapa dokumentärer till att spela in studioprogram. Jag gjorde praktik på diverse produktionsbolag för att se om det var min grej – å på helgerna hoppade jag in på nyhetsredaktioner för att tjäna en extra slant. Det var under tiden på Kagge jag kom i kontakt med redaktionen på SVT Stockholm.

Varför ska en välja Kaggeholm Media? 
Jag hade tidigare jobbat på nyhetsredaktioner i Östergötland innan jag började plugga TV på Kaggeholm. Jag visste att jag ville till Stockholm – men i den här branschen krävs det ofta att du jobbar upp ett kontaktnät i staden du vill jobba. Något som är svårt att göra på distans. Jag kan verkligen rekommendera att börja studera i Stockholm och på Kaggeholm av den anledningen. Praktikplatser inom de flesta områden är inget svårt att hitta för att få in en fot här å var, och lärarna har bra koll på var du bör vända dig om du har en plan för vad du vill göra.

Vad skulle du ge för råd till den som funderar på ett liv i mediebranschen?
Mitt råd till dig som söker till Kaggeholm och vill in i mediabranschen – försök jobba upp ett kontaktnät under tiden. Och våga testa på nya saker medans du pluggar – i värsta fall inser du att ”nja, det här vill jag nog inte syssla med” efter en misslyckad praktikplats.