Näst på tur att berätta om sin praktik är Jörgen Sjöberg som läser andra året på utbildningen Media Content-produktion. Följ med till Skärgårdsradion!

Hej. Jag heter Jörgen Sjöberg och går Content 2. Jag praktiserar på den ständigt växande radiokanalen Skärgårdsradion.

Precis som det låter är det mycket fokus på skärgården och allt vad det innebär. Kustväder, ankringstips och diverse båtrelaterade nyheter. Just nu är alla laddade för den stora mässan Allt för sjön på Älvsjömässan med start den 9:e mars. Där kommer kanalen att sända LIVE ifrån en båt, uppställd på torget i mässområdet.

Efter bara två veckor så känner jag att Skärgårdsradion är viktig. Viktig för skärgårdsbor och kanalen känner och förvaltar sin uppgift väl.

Reportage om fossilfri skärgårdstrafik

Dag 1 fick jag följa med till Stockholms Landshövding (den nu avgående) i Tessinska palatset där en massa skärgårdsaktörer var inbjudna för att bli mer upplysta om och byta information om hur man ska jobba mot att göra skärgårdstrafiken fossilfri inom en snar framtid. Anledningen till Skärgårdsradions närvaro var att det förhoppningsvis ska bli en uppföljning som sedan ska leda till ett reportage.

Dag 2 deltog jag på ett möte med Skärgårdsstiftelsen som bl a värnar natur- och kulturvärden. Dom ansvarar för naturreservat, kulturbyggnader, bryggor, kajer, hus och odlingslandskap på många platser i skärgården. Vi diskuterade ett ev framtida samarbete där man ska belysa problem/möjligheter i skärgården.

Skärgårdskväll med Jörgen

Dag 3 hände det grejer. Jag fick frågan ”Vill du ha ett eget program?”.
Sagt och gjort. Nu kan man höra Skärgårdskväll med Jörgen Sjöberg varje dag mellan kl 19-00. Väldigt kul och lärorikt.


Ratta in 90,2 eller lyssna på appen ”Ilikeradio” och klicka på Skärgårdsradion ovanstående tider så får man höra lilla mig leda kvällarna.

Dag 4 fick jag igenom en egen programpunkt där jag ger lyssnarna lite mer info och kunskap än dom kanske trodde dom skulle få. Det heter ”Va? Det hade jag ingen aning om!” där ingen har ställt frågan, men vi ger svaret ändå. En typisk fråga kan vara: Vilken är världens snabbaste båt? Vilken är världens längsta låt?

Stationschefen och radiolegendaren Martin Loogna är oerhört lyhörd och öppen att testa nya idéer för att hela tiden utveckla kanalen.

Ny reportagebåt på ingång

Just nu råder lite lugnet före stormen eftersom säsongen inte är igång.
En ny reportagebåt är på ingång så våren/sommaren kommer innebära mycket reportageresor och livesändningar runt om i vår vackra skärgård.

Skärgårdsradion håller till på åttonde våningen i Viaplayhuset på Ringvägen i Stockholm och det våningsplanet osar radio… En av Sveriges absolut mest populära morgonshower, Rix FM:s omtyckta Rix Morronzoo med Roger Nordin och Laila Bagge, sänds ifrån den stora studion. Star FM, Lugna favoriter och Bandit Rock är andra radiokanaler som sänder härifrån.

Jag känner precis som appen – I like radio!