Under vårterminen för kursdeltagarna på medieutbildningen din praktik. David läser Media Content-produktion och gör sin praktik på Ahead Publishing.

Morsning, korsning tvärgata! David från Contenttvåan här.

Jag har min praktik på Ahead Publishing som gör en herrans massa magasin åt lärarnas fackförbund Sveriges lärare. Räknade lite hastigt och fick ihop det till hela elva magasin, både på webben och i tryck. Säkert missat någon. Magasinen riktar sig till de olika yrkeskategorierna inom läraryrket som förskollärare, fritidslärare, yrkeslärare, ämneslärare osv. De gör också ett magasin som heter Skolledaren.

Ahead Publishing ligger i Allerhuset i hjärtat av Östermalm och förutom redaktionen jag är på så ligger contentbyråerna OTW och Make Your Mark här. Även Elle, Residence, Svensk Dam tidning för att nämna några. Det är ett rätt maxat hus proppat med kreatörer och journalister.

Redaktionen består av cirka tjugo personer. Det är allt från riktigt skarpa renodlade journalister och reportrar till riktigt duktiga formgivare och redaktörer.

Vad gör jag här då?

Till en början var jag skrivande journalist. Jag rapporterade bland annat om när Marcus Wandt, den svenska astronauten, hade frågestund live från rymden med elever på Tekniska Museet. Gjort många intervjuer och skrivit artiklar som gått ut på webben framför allt. En av mina artiklar letade sig in på topp tio listan av mest lästa artiklar den veckan. Milstolpe? Mycket möjligt.

Efter cirka tre veckor som skrivande journalist har jag gått över till att fokusera på mer contentskapande.

Jag har varit ute på fältet och gjort klassiska nyhetsinslag. Jag har cementerat min existens i keyframes i after effects. Animerat en hel del med andra ord. Gjort trailers till poddar och till nya nummer av magasin. Klippt stop motion film, riggat poddstudio och filmat podd.

Det var allt från mig.

/ David