Den här terminen gör våra kursdeltagare som läser andra året på medialinjen praktik i mediebranschen. Under våren kan du följa deras äventyr i mediebranschen här i bloggen. Först ut är Petrus som läser sista terminen på utbildningen i Media TV-produktion och som gör sin praktik på SVT.

Hej! Jag heter Petrus och jag praktiserar på Svenska Nyheter på SVT Nöje. Det är väldigt kul att jobba med humor för dem flesta skämten som sägs är roliga och är dem inte roliga skrattar vi ändå.

Under min praktik har jag fokus på manus- och bild-redaktionen så i början av veckan skriver vi manus och sedan sitter jag i Photoshop och skapar bilder som passar med skämten. Bilderna kan till exempel vara att göra ”källbilder” som visar vart vi har hittat infon eller roliga bilder som en låda med kakor gjorda på addaxantilop. Spridda skurar helt enkelt.

Det är en väldigt stor redaktion och alla är väldigt trevliga, så jag har haft en bra start på praktiken.
Ser fram emot resten av säsongen!

Tack för mig!
/Petrus