Under våren gör årskurs 2 på medialinjen praktik. Följ med Oscar som läser utbildningen i Media Content-produktion och som gör sin praktik på Splay One.

Tjabba tjena

Oscar från Content 2 här – här kommer jag lite sent och tänkte berätta om vad jag haft för mig senaste månaden. Jag praktiserar på Splay One, en contentbyrå och produktionsbolag som skapar engagerande innehåll för olika företag och talanger, främst till sociala medier och andra onlineplattformar.

Närmst har jag jobbat med Splays produktionsgrupp, ett gäng sköna peeps som med sina olika roller jobbar tight tillsammans under skapandeprocessen, från idé till export. Rollerna rör allt från producent och regi till teknik och redigering, där jag har fått ta rygg och hjälpa till med allt möjligt.

Men även om jag för det mesta jobbar tight med produktion, så har jag redan hunnit lära känna och jobba tillsammans med en massa andra roller på kontoret – och med det vill jag lyfta vad som enligt mig är det bästa med att ha praktik på Splay One; flexibiliteten, mångsidigheten och den kreativa & avslappnade viben.

En dag kan jag sitta och klippa en intern video som ska skickas ut till Splays partners. Dagen därpå så spelar jag in Jens Lapidus som vill skapa informativa true-crime videos till snapchat, och dagen efter det har jag tid att fritt skapa en larvig video till Splays egna TikTok-konto medan jag spenderar resten av dagen med att dricka kaffe, pranka min legendariska handledare Micke Ginal, och med att rigga upp ny teknik i Splays poddstudio inför att några av Splays talanger ska spela in senare. Perfekt för någon som mig, en som kan bli trött på att göra samma sak för
länge.

Utöver dessa (väldigt specifika) exempel, så har jag bl.a. fått vara med på planeringsmöten inför en produktion, där projektledare och creatives på Splay pitchar och stämmer av idéer gentemot kunderna vi ska skapa innehåll för. Jag har varit med på flera olika inspelningar där jag har hjälpt till med attrodda, fånga bild & ljud, men även fått extraknäcka lite genom att vara framför kameran.

Jag har även fått redigera massvis av bild- och ljudmaterial samt fått testa och utvärdera en massa nya och spännande Ai-funktioner.

Om du är som jag och gillar att göra mycket olika saker, utan att behöva sitta fast med en enskild grej, och samtidigt ha väldigt roligt och få implementera din egen kreativa stil, så är Splay One verkligen en grym plats!

Det var lite grann av väldigt mycket!

Fortsätt rocka så hörs vi 🎶