Under hela vårterminen så praktiserar medialinjens årskurs 2. Här får du följa med Oliver som läser Media TV-produktion på praktiken på Utbildningsradion.

Tjamors! Oliver från TV-tvåan här. Nyss hemkommen från ännu en inspelningsdag på min praktikplats som för närvarande befinner sig på Djurgårdens högsta punkt.

Vad pysslar vi med där då? Jo vi håller på att filma en komisk serie om Sveriges historia, riktad till mellanstadieelever. Officiellt är jag produktionsassistent och har fått prova på lite olika roller som t.ex. researcher, statist och har t.o.m. fått det prestigefyllda uppdraget att vara klappa några gånger under inspelningarna. Inofficiellt* är jag kostymansvarig under inspelningen och har som ansvar att skådespelarnas/statisternas kläder är uppmärkta, finns på plats, är korrekta och framförallt sitter som de ska mellan tagningarna. Så vi slipper klaffel. 

Trots att jag kom in i produktionen två veckor innan inspelning så känns det som om jag varit med ända sedan planeringsstadiet. Det är ett litet, men otroligt skönt team som får en att känna sig som en i gänget från dag ett.  

Allt gott sålänge! 

*Fram tills början av juni, men det är en annan historia!