Nej men hallå där alla trogna bloggläsare!!!!  
Vad kul det ska bli för er att  följa mig under en hel vecka från bästabästa praktikplatsen!! 

Nellie från TV2 här för er som läser och inte vet vem jag är. Om det är nu jag ska berätta om mig själv så besparar jag er den tiden och hoppar direkt in på praktik-snack istället.  

Jag gör jag min praktik på bonde söker fru vilket är ett helt fantastiskt ställe att vara på. Jag kunde inte vara nöjdare med mitt val av praktikplats. Redaktionen är ett kanon-gäng på alla sätt och vis som fick mig att känna mig som en del av bonde-familjen sekunden jag klev in på Fremantle.  
 

Arbetsuppgifterna är väldigt varierande som praktikant här.  Veckorna ser väldigt olika ut beroende på om vi sitter på kontoret eller är ute på inspelning. Jag gör allt från att kvittoredovisa till att åka ut i vårat avlånga land och hjälpa till med inspelning av bönderna. Just denna vecka kanske inte är den absolut roligaste för att skriva projektdagbok, eller snarare för er att läsa om då jag sitter på kontoret med lite kvittoredovisning och dylikt (kopiering av hårddiskar som tar mig cirka 17 miljoner år). För att inte tråka ut er helt med sådant så tänker jag att vi låtsas att det är V.11 eftersom jag då var ute med teamet och spelade in personporträtt av sista bonden. PS. Om ni väldigt gärna vill ha en omfattande text om hur jag kvittoredovisar får ni väl ringa eller maila mig så kan vi nog lösa det. Dock är mitt tips att söka sig till någon typ ekonomiutbildning om så är fallet.  

Måndag:  
En sak som är säker när man praktiserar på Bonde söker fru är att det blir många och långa bilresor.  
Klockan ringde 06.00 och det var dags för mig att åka och hämta ut den så kallade ”bondebilen” som vi hade hyrt (den bilen ni kommer få se Linda komma brummande med i programmet). När bilen var upphämtad var det bara att åka vidare till kontoret för att möta upp resten av teamet och packa all teknik. När bilen var fullpackad med teknik, kameramän, ljudtekniker, redaktör och teamass (lilla jag) bar det av mot Falkenberg och sista bonden för denna inspelningsperiod.  
 
Vi anlände till gården på eftermiddagen och teamet satte i gång med att spela in bonden i olika bondesysslor. Medan killarna var i full gång med inspelning satte jag mig i bilen igen för att åka i väg och hämta upp Jenny (redaktör) och Linda (programledare) på Halmstad flygplats. Efter det var det bara att åka vidare till hotellet för att hinna få i sig mat och sedan sova. En lång dag med mycket bilkörning helt enkelt.  

Tisdag 

Tidig morgon (04.30 ringde klockan😊) Idag skulle vi hinna få med soluppgång i bondens personporträtt därav otroligt tidig start. Själv startade jag dagen med att ramla (läs rulla runt) i kobajs. Om jag blev förvånad över att just jag lyckades med det? Absolut inte. Det var såklart inte superhärligt att gå runt och lukta avföring resten av dagen men att jag kunde få bjuda teamet på ett dagslångt skratt vägde ändå upp.  
Efter Jennys (redaktör) hjälteinsats med att torka bajs från min jacka satte vi i gång med inspelningen. Utöver att vara behjälplig med att bla frigga, bära utrustning och rigga så hämtar jag även Linda på flygplatser och tågstationer samt ser till att alla på plats får mat i magen och koffein i omloppet. MYCKET viktigt.  
Det är otroligt roligt och lärorikt att få vara med på plats och se hur teamet jobbar. 
Är så imponerad över hur proffsiga dom är och hur ”enkelt” det är när det gäller.  
 
Vi har 1,5 dag på oss för varje personportätt, så vi köttade på och runt 17 tiden hade vi fått med allt som skulle filmas. Vi avrundade och åkte tillbaka mot hotellet. Vid det laget var nog alla trötta men väldigt nöjda. För att inte slockna 17.30 så gick jag och Jenny ut och tog en lång strandpromenad i solen (HUR MYS?!) Kvällen avslutades med middag på hotellets restaurang och en stor skål för denna inspelningsperiod. Otroligt trevligt 😊  

 Vill ni skratta med mig (eller åt mig) så kan ni se BAJSklippet från måndagens inlägg. Jag kommer troligtvis ångra att jag fick för mig att dela med mig av det, men det tar vi då i så fall.  
Än så länge – NO RAGRETS!!!! 

Onsdag 

Startade morgonen med hotellfrukost (LYX?!?!) för att sedan hoppa in i bilarna och åka tillbaka mot Stockholm igen. Bilresan hem tog ungefär 6-7 timmar och trots att det kan bli lite långtråkigt att åka bil så länge så är det faktiskt liiiiite kul att få se andra delar av Sverige och inte bara sitt kvarter. (Skulle google maps lagga någon gång när ni rullar fram ute på okända vägar vet ni vem ni ska ringa. Hittar överallt numera.)  
Efter 3 veckors inspelningsperiod är man ganska sliten och längtar hem till sin egen säng och hemlagad mat, tro det eller ej, så det var väldigt skönt att få komma hem.  
Nu blir det kontoret igen fram till mitten av Maj, då sticker vi iväg och kör brevutdelningen. Fram till dess kommer jag att ha fullt upp med att läsa brev och ringa brevskrivare. Det ska bli superkul! 😊  

Det var allt jag hade att berätta om denna dag. Hoppas ni alla mår bra. KRAM  

Torsdag: 

Tillbaka i Stockholm igen vilket är superskönt efter 3 veckor av hotellnätter och flängande i vårt avlånga lilla land. När det inte är inspelningsperiod och kontorstid så kör vi distans på tisdagar och torsdagar pga. covid. Just nu under denna period har jag inte riktigt något att göra det dagar vi kör hemifrån så det blir mest lugnt för mig, vilket såklart är lite skönt ibland.  
När alla kärleksbrev börjar trilla in till bönderna kommer det bli betydligt mer för mig att göra. 
Med det sagt har jag just idag inte något direkt spännande att dela med mig av, så länge ni inte vill höra om mitt privatliv såklart *tisstiss*. 
Ha en fantastiskt fin torsdag!! En dag kvar till helg!!! :’)  

Fredag:  
Idag är jag tillbaka på kontoret igen. Faktiskt något blandade känslor. Nästan så jag saknar att vara ute på plats, trots att det gått en dag hemma. Jag har under tiden förstått att jag gillar att vara där det händer, när det är skarpt läge, stressigt och när hjärnan går på högvarv hela dagarna.  

Fredag som sagt och dagen till ära blir det kvittoredovisning hela dagen lång eftersom jag har 17 miljoner kvitton från inspelningsperioden. Önska mig lycka till. Åh tack så mycket!!  

Det var min lilla bloggvecka det. Tiden går fort när man har roligt. Nu skickar jag vidare detta ärofyllda uppdrag till nästa veckas stjärnor. Kör hårt!  
Tack och bock för mig.  

Kram på er. Snart kan vi förhoppningsvis börja umgås med vänner och familj igen. HÅLL UT!!!  

<3<3<3<3 / XOXO Bonde Girl