Hej hallå!  

Matilda Myllykoski Content 2 här!  

Jag valde att söka en praktikplats där jag fick dra nytta av båda mina utbildningar (min tidigare utbildning till Stylist) ihop med Media Content utbildningen här på kagge. Och jag har verkligen hamnat HELT rätt. Det känns fantastiskt!  

Jag är marknadskoordinator, PR och Showroom ansvarig på klädmärket Stylein. Så jag sitter på Styleins huvudkontor och Showroom här i Stockholm med fantastiska kollegor och arbetsuppgifter som varierar och utmanar mig på ett otroligt vis! Så mycket jag har lärt mig dessa veckor och hur inkastad jag blev redan från dag 1 har verkligen fått mig att utvecklas på alla plan.  

Jag gör alltifrån månadsrapporter till att ha all kontakt med våra återförsäljare som är bland annat Zalando, NK, Åhlens, Ellos med mera. Jag har även all kontakt med Press (Damernas värld, Elle, Femina, Vogue med mera), all kontakt med influencers och celebrities som vi jobbar med och stylar även dessa inför plåtningar och annat.  

Det mesta dagar är heldagar på Office men en del dagar består även av att besöka våra återförsäljare, åka med bud till influencers, plåtningar eller frukost/lunch event ute hos återförsäljarna. Det mesta möten hålls på plats på vårat kontor (bortsett från våra kunder i Canada och övriga länder såklart) men en del möten sker också på plats hos våra kunder.  

När det är heldagar på Office som gäller så ansvarar jag för utlån, seedings, stylar influencers och celebrities, skriver månadsrapporter, gör miljoner excelfiler till alla återförsäljare med material för alla plagg, priser i alla olika valutor, mått med mera, gör moadbords, skriver pressutskick, gör content och skickar content till återförsäljare, uppdaterar våra sociala medier och mycket mer. En gång i månaden (denna månad flera) så har vi liveshopping. Då sänder vi live via banboozer och då förbereder jag i det programmet samt är med vid inspelning. Dessa dagar jobbar vi 09.00-20.00 vilket kan bli tufft men även såklart roligt och inspirerande.  

Måndag 14/3-2022

Så idag började vi dagen med ett veckomöte där vi catchar upp hur alla ligger till och vad vi fokar på just nu (mitt största fokus är liven på onsdag samt eventet på torsdag).

Efter mötet var det dags att stylea fina Hedda Stiernstedt till en Vogue plåtning som äger rum imorgon samt hjälpa henne med en outfit som hon ska bära på torsdag då vi har det stora lunchevent ihop med Rörstrands här på kontoret.  

Vi fick också en leverans idag från Filorga som kommer att bidrar med produkter i goodie bags inför eventet så jag packade upp och förberedde alla dom.

Hade kontakt med våran PR byrå angående de osade VIP gästerna och preppat med olika outfits till våra gäster samt skrivit ut våra London bilder från nuvarande kollektionen som vi puschar för på eventet och börjat med en moadbord med dessa.  

Jag har även skickat ut pressutskick till våra återförsäljare med nya kollektionen samt uppdaterat några av dem med nya banners och packshots och slutade dagen med att åka till Aller media med ett utlån då de ska plåta en denim plåtning för Femina på onsdag.  

En superhärlig dag med härliga kollegor och trots att det är en tuff vecka vi har framför oss så är jag också riktigt taggad på den.  

/Matilda Myllykoski  

Onsdag 16/3-2022

Vi har så fullt upp här på Office denna vecka så gårdagen fanns det ingen tid för ett inlägg här tyvärr. Fullt upp med prepp inför Presslunchen imorgon och likadant ser det ut idag + en live på kvällen tillsammans med en av våra återförsäljare (Wakakuu).

Vi började dagen med en inspirations frukost ihop med team Hanna MW och Rami hanna. De ska iväg och plåta inför våran kommande kollektion och reslutaten från dom blir alltid helt otroliga så det ser vi verkligen fram emot. Vi hade ett trevligt morgonmöte och pratade igenom vad vi vill foka på. Känns som vi är helt på samma bana som de är vilket känns toppen.

Efter frukosten åkte jag förbi våran butik i Sture för att hämta ut ett par byxor som jag själv ska bära imorgon på eventet. Var även på jakt efter pedistaler vi skulle vilja fronta Filorga på imorgon men tyvärr utan reslutat så vi får skippa det denna gång.

Sedan dess har det varit fullt upp med planering inför både liven ikväll och eventet imorgon. Vi har gjort om i Office då det ska in ett 10 meters långbord här ikväll, det har hängts ut kläder till gästerna samt kläder på häng och dockor för inspiration. Moadboards har gjort och gästlistan har uppdateras. Vi har fått leveranser ifrån Westman som är med och hjälper till med bord, stolar, vinglas med mera. Vi inväntar nu även leveransen ifrån Rörstrand.
Inför liven har jag steamat igenom alla plagg, gjort en “studio” där den ska spelas samt skrivit ut manus. Vid 17:00 kommer Wakakuu gänget och vi kör igång med liven 18:30.

Efter liven ikväll blir jag och PR chefen kvar för att förbereda inför morgondagen. Bort med Wakakuu och allt vi byggt upp för liven och fram med det som ska fram imorgon. Hjärnan suckar högt just nu och det snurrar lite av all stress men samtidigt är vi väldigt taggade på presslunchen imorgon! Detta kommer bli dunder. Nu kom leveransen från Rörstrands precis, dags att preppa goodiebags!

/ Matilda Myllykoski, content 2

Torsdag 17/3-2022

Idag hade vi Eventet som vi så länge planerat. En presslunch där vi inspirerar, presenterar och visar upp kommande vår/sommar-säsong. Vi hade en lista på 35 VIP gäster, våran PR byrå (PR to GO), eventplanerare från Trendgruppen och kökspersonal. Vi bjöd på fantastisk mat, bubbel och en härlig vårlunch som blev riktigt lyckad!

Jag började dagen med att rigga upp och hjälpa Trendgruppen med dukning med mera. Fixade i ordning med alla goodiebags och riggade upp en moodboard som skulle visas.

Vid 12 kom gästerna och eventet var i rullning till strax efter 14. Då var det dags att rigga ner och städa upp i Showroom vilket gick hyfsat snabbt ändå. Jag satte mig sedan med mail och utlån och kikade senare på kvällen igenom bilderna som fotografen snabbt skickade oss.

Matilda Myllykoski på Styleins event.

En lång men en härlig dag!

/ Matilda M, Content 2