Magda går andra året på utbildningen i Media Content-produktion. Hon praktiserar under vårterminen som journalist på tidningen Vi.

Hej på er! Magda från Content 2 här. Jag gör min praktik som reporter på tidningen Vi. Den har getts ut ända sedan 1913 med slogan “Berättelser värda att föra vidare”. Nuförtiden ger de även ut magasinet Vi Läser. På bilden ovan ser ni hur de ser ut. Nu kommer ni känna igen dem på Ica:)

På min praktik har jag fått skriva, mycket. Tidningen Vi fokuserar på samhälls- och kulturfrågor medan Vi läser skriver om, inget mindre än, litteratur. De tar även emot beställningsuppdrag från företag, bland annat Akademibokhandeln. Åt dem producerar de tidningen Läs!.

Jag har mycket eget ansvar och jobbar hemifrån tre dagar i veckan. De dagarna bokar jag ofta in intervjuer. Då kan man koncentrera sig på dem, vilket är skönt Under kontorsdagarna är det (långa) redaktionsmöten där vi bollar idéer och frilansjobb som kommit in. Att vara med på dem har verkligen gett mig en inblick i redaktionsvärlden, och vad som värdesätts i journalistiska texter.

Vad har jag fått skriva om då? Jo om allt från Camilla Läckbergs författarskap, bevis:

Och nya Ronja Rövardotter till intervjuer med Måns Möller och Little Jinder. Det varierar mycket. Jag har också fått börja göra lite jobb till deras sociala kanaler, vilket är kul att få bryta av med ibland.

Jag har blivit en bättre skribent under de första månaderna på praktiken. Redaktörerna lägger stor vikt vid att texterna ska hålla en viss kvalitet. Tufft ibland, men värt det i slutändan.

Tycker man om att skriva och ta eget ansvar så rekommenderar jag tidningen Vi!