Här får du följa med Loni som läser Media TV-produktion på hennes praktik under en vecka.

Måndag

Tja tja bloggen! Nu ska jag berätta för er om min praktik. Jag är på ett litet produktionsbolag som heter UDSY. De gör blandat med produktioner, bl.a program för SVT-minoritet. 

Just nu så sitter jag med i efterbearbetningen på ett SVT-projekt som handlar om romernas historia. Det är väldigt lärorikt, först å främst så lär jag mig hur man jobbar i postproduktion. Och på köpet så får jag lära mig mycket historia!

Hittills har jag främst fått klippassa, alltså hjälpa till att ta fram och sortera material, leta arkivmaterial, grovklippa och hjälpa till med det som behövs. Det är kul för vi är ett litet team som klipper och hjälps åt, och skapar något fint tillsammans.

Tisdag

Idag har jag börjat titta igenom och grovklippa material på ett avsnitt av programmet. Det går i vågor då det flyter på och när man fastnar och det går trögt. Då gäller det att gå ett varv runt huset för att få ny energi!

Onsdag

Idag har vi försökt strukturera upp ett av avsnitten med hjälp av post-it lappar. Det är ett väldigt bra sätt för att få en överblick på händelseförloppet, då är det även enkelt att flytta runt scener för å se var de passar bäst för storyn.

Torsdag

Idag fick jag hjälpa till och översätta material på finska, eller rättare sagt jag skrev in den redan översatta texten som textning i premier.

Jag fick även nytta av mina tyska språkkunskaper! Då jag skrev ett mail för att be om arkivmaterial från en tysk snubbe.

Fredag

Solen skiner och helgen hänger i luften. Jag trivs bra här och hoppas att ni alla får en fin helg, taco hej leverpastej!