Henrik läser andra året på Media TV-produktion och gör sin praktik på Digitalstudion. Här berättar han om det omväxlande livet som praktikant på ett produktionsbolag.

Hej!

Henrik här från Tv-tvåan. Nu har det blivit min tur att berätta lite om hur det går för mig på min praktikplats på Digitalstudion.

Jag har som sagt valt att spendera min praktikperiod på produktionsbolaget Digitalstudion. Ett produktionsbolag som främst jobbar med livesändningar i sina studios, men också sändningar ute på fält. Samt erbjuder de E-learning tjänster för att hjälpa andra att få nå ut på ett smidigt och effektivt sätt.

Under mina tre veckor här har jag fått hänga med tekniker under olika sändningar här i studion och ute på fält. Då har jag fått hjälpa till med upprigg och assisterat under sändningen med diverse saker. Jag har också fått ansvaret att sända själv under ett tillfälle. Jättekul!

När det inte är sändning så gäller det att arbeta med postproduktion. Alltså klippa och redigera material som till exempel case-filmer till kunder för att visa vad vi kan erbjuda här.

Jag trivs jättebra då det är väldigt mycket hands on här. Det finns alltid något att göra och jag lär mig något nytt varje dag som går. Då jag får mycket uppdrag själv får chansen att visa vad jag lärt mig under tiden på Kagge, men samtidigt utvecklas så enormt under tiden. Helt underbart!

Då tackar jag för mig och hoppas ni fått en liten inblick i hur jag har det. Allt gott!