Under vårterminen gör årskurs 2 på medialinjen praktik. Följ med Linnéa som läser utbildningen i Media TV-produktion och som gör sin praktik på SVT.

Hej hej

Linnéa från TV2 här. Jag praktiserar som sändningsproducent på SVT:s riksnyheter.
Som sändningsproducent sköter man typ hela den tekniska biten av sändningen. Bildproducerar, sköter kameror, lägger grafik och drar upp och ner ljudet. Dessutom behöver man kunna hantera stress och göra flera saker samtidigt, utan att balla ur, vilket är lättare sagt än gjort.

Jag har varit här i ca en månad och trivs som fisken i vattnet. Jag har fått testa på lite olika redaktioner till exempel Direktdesken, Aktuellt och främst Morgonstudion.

Det är ett program som sänds i 4 timmar med 2 st sändningsproducenter, 1 som sänder själva programmet och 1 som assisterar den första sändningsproducenten med att klippa ut repriser som går senare i programmet, koda det som ska in i körschemat och sända alla nyheter, varje hel-och halvtimme. Och tiden bara flyger förbi kan jag säga.

På Direktdesken agerar man lite mer ”brandstation” och sitter redo för att kunna gå upp och sända live om det händer något stort i världsläget. Till exempel så var jag med och sände när Ungern skrev på sitt godkännande till Natoansökan.

Jag lär mig nya saker varje dag och känner verkligen att jag har hittat rätt.

Det var allt jag hade!
/Linnéa