Hej! 🤍 Linda Strömbäck heter jag och går andra året på content-linjen. Jag har sedan januari gjort min praktik på modetidningen ELLE. Där arbetar jag med vårt digitala team som onlinereporter och skriver artiklar om allt från beauty och mode till kultur och lifestyle, jag puffar även för vårt innehåll i sociala medier och är med och roddar tävlingar och events med vår community ELLE Member. Veckan som väntar är dessutom en av årets mest hektiska då hela redaktionen går ihop och preppar inför den storslagna ELLE-galan som går av stapeln på fredag. Stay tuned för en vecka behind the scenes på sveriges största modetidning!

Dag 2 – Hej alla! Idag har vi fortsatt fullt fokus på fredagens stora happening – ELLE-galan. Bland annat sitter vi i möten och planerar redaktionsarbetet som ska göras under kvällen och dagen därpå – allt från röda mattans startskott till bilderna från den exklusiva efterfesten. Jag kommer bland annat att livesända från röda mattan i våra sociala kanaler och även mata ut artiklar på ELLEs sajt under galans gång – något man försöker preppa inför så mycket som möjligt redan nu. Nu börjar gala-nerverna kicka igång på riktigt!

Dag 3 – Idag samlades äntligen den härliga ELLE-redaktionen på kontoret! Eftersom vårt kontor som vanligtvis ligger på Humlegårdsgatan är under renovering så bor vi just nu onsdagar och torsdagar hos Aller medias dotterbolag OTW. Här sitter vår redaktion  – ett gäng på cirka 20 stycken powerkollegor som gör allt för att skapa det bästa innehållet för Sveriges kvinnor! Idag har jag bland annat publicerat en SEO-artikel om ELLE-galan och dess historia – se den här!

Dag 4 – Dan före dan! Jag preppar massa artiklar om årets alla pristagare på ELLE-galan som ska upp under galakvällen imorgon. Bland annat genom intervjuer som ska väljas citat från, bilder som ska letas upp med mera. Sammanlagt är det 6 artiklar som ska upp under galans gång. Även modevisningar och bilder från efterfesten som ska upp dagen efter.

Dag 5 – SHOWTIME!! Under ett tajt gala-schema blev det en två timmars (läs: handhållen) live-sändning från röda mattan på ellesveriges Instagram och sedan dags att skynda upp i redaktionsrummet för att mata ut artiklar om vinnarna i takt med prisutdelningen på ELLE-galan – Gizem Ergodan blev Årets bäst klädda skådis, Alexander Abdallah blev Årets bäst klädda man, Rave Review Årets designer, Seinabo Sey Årets bäst klädda artist och Matilda Djerf Årets look. Min uppgift var att lägga in alla färdiga intervjuer i vårt system labrador (likt wordpress), uppdatera med bilder från röda mattan och göra en samlingsartikel på alla vinnare som ni kan se här.

Efter ett antal intensiva timmar fick vi lägga ner jobbet vid 22.30 och joina kvällens efterfest!

Dag 6 – Ett par få timmars sömn på Grand Hôtel var det sedan dags att fortsätta jobba med artiklarna som skulle ut på sajt! Idag blev det fokus på att få ut alla bilder från gårdagens gala – alla bilderna från efterfesten och alla modevisningarna. Vid 16.00 var det till slut dags att stänga ner datorerna och åka hem efter ett minst sagt intensiv gala och händelserik vecka på ELLE!