Lina läser andra året på Media TV-produktion och gör sin praktik på produktionsbolaget Mastiff. Här berättar hon om livet som castare.

Hej! Lina från TV2 här. Jag har min praktik på Mastiff för Robinson, och spenderar mina dagar på det stora magasinet i frihamnen. Här sitter massvis med olika produktionsbolag – vilket är superkul, då man lär känna en hel del folk och det bidrar utan tvekan till en stor gemenskap, då vi jobbar bord mot bord med andra program, och däremellan sker det lite workshops och andra roligheter. 

Bild från kontoret.

Jag är med i casting-gänget, vilket betyder att jag får träffa massvis av människor som kommer på intervjuer, samt vara allas närmsta kontaktperson. 

Mina dagar består av att sitta på kontoret, eller jobba hemifrån när det bara är en massa samtal som ska ske, då kan det vara skönt att göra det i lugn och ro.

Vissa dagar har vi intervjudagar, och då kommer det folk från land och rike med en dröm av att få vara med i Robinson. Man möter taggade, nervösa, kaxiga, glada personer, något jag alltid kommer att se som en lärdom, att socialisera sig och möjligheten att vara den som till exempel lugnar och peppar inför intervju, finnas där när nerverna tar över. Jag själv hade aldrig vågat gå på en intervju sådär, så all eloge till alla som vågar och vill. 

Jag jobbar med ett otroligt team, mitt härliga casting-team som är ett riktigt cheeey gäng som består av 4 st tjejer. Men jag sitter även mitt emot redaktör, producent osv. Vilket också är lärorikt, höra dom planera avsnitt, tävlingar, priser m.m. Jag som älskar Robinson också!!! 

Nu ska jag fortsätta kika på lite ansökningar och invänta intervjuer!
Ha det bäst 🙂

/ Lina Niwenros

Se fler bilder från Linas praktik på @kaggeholmmedia