Hej!  

Jag heter Karl Birgersson, går andra året på TV-programmet och praktiserar hos Kristoffer Triumf (bla. Värvet, ni vet vart poddar finns) tillsammans med den bästa människan i livet tillika klasskamrat Saga. Vi sitter i Kristoffers studio i Gamla stan, CA 35,5kvm, supermysigt. Har under hela utbildningen tänkt att jag vill jobba i små produktioner och få vara med i hela processen från idéutveckling till färdig produkt. Så det här känns guld faktiskt! 

 Vi jobbar just nu med en ny podcast som vi producerar, den ska släppas om två veckor, så det är mycket att dona med inför lansering.  

Inspelningar, klippning, ljudläggning, innehåll till instagram och PR. Vi pendlar mellan sammanbrott och glädjefnatt ungefär 10 gånger om dagen. KUL JU! 

När vi har börjat få snurr på podden kommer vi att börja jobba med ett pilotavsnitt för youtube/tv, som någon slags förlängning av konceptet. HÄNG MED VETJA!  

Måndag

YO! 

Vi fick ställa in inspelningen till tredje avsnittet i torsdags vilket gjort vi haft tid att leka med de andra avsnitten istället för att grovklippa de senaste. VIKTIGT att få tid för lek tycker jag så man kan få testa nya grejer som utvecklar och förbättrar. Vet inte exakt vad jag tror att jag förbättrat i den här filmen men jag verkar ganska nöjd i alla fall.  

Och för er som är oroliga för de ergonomiska förutsättningarna på min praktikplats så kan jag säga att det finns skrivbord och så om man vill. Men det finns också friheten att ligga på golvet och klippa om man vill de. Jag gillar golv.  

Vi har spikat releasedatum för podden, 23 februari blire. Jag vet inte riktigt vad det innebär, men vi ska hänga med på massa möten och PR tjofräs ryktas de om. Sen blire väl skitstressigt dagarna innan och vi kommer undra vad fan vi håller på med sen blire nog någon slags releasemiddag på kvällen har Kristoffer lovat.  

VI SES VÄL! 

Tisdag

Vi är på en väldigt härlig praktikplats, börjar när vi vill, sitter vart vi vill och redigerar. Så länge vi löser vår skit. Vi brukar trilla in i studion runt 10 på morgonen. Det tycker jag är en rimlig tid, den passar mig helt ok, 11 hade varit perfekt. Sen sitter vi här, klipper, försöker utveckla podden, brainstormar, sammanbryter.  

Det finns såklart dagar vi börjar 09.00, till exempel när vi spelar in nya avsnitt till “Tack för maten”, som podden kommer att heta. Då möts vi i Kristoffers kök, där vi riggar upp all ljudutrustning, äter Kristoffers nybakta bröd med någon lagrad gammal prästost. Den är otrolig, prästosten. Han gillar inte att jag och Saga gör skidbackar i den, men det är han van vid nu.  

Sen spelar vi in, FULLT fokus i 2 timmar kanske, där jag och Saga agerar producenter och säger till dom att ta djupa andetag och lugna ner sig ibland när dom pratar för fort eller är otydliga. “TA OM NI LÅTER HELT TOKIGA” skriker vi då till exempel, högt och med våra mörkaste röster nästan.  

Dom är alltså Kristoffer Triumf då och Siri Barje. Siri är kock i grunden men jobbar nu som matinfluencer nu och kan massor om mat och råvaror. Så man lär sig saker om mat hela tiden. Det är de podden kommer att handla om, MAT OCH MATLAGNING. Vet inte om jag får säga mer just nu?  

HOPPAS NI HAR EN FANTASTISK DAG VI SES IMÖRN!  

PUSS 

ONSDAG REDAN? Sjukt ju. Vi jobbar just nu med innehållet till instagram. Har gjort hela dagen, all mat som finns på IG presenteras så jävla tradigt ju? Vill göra något tokigt. Men vi kommer inte fram till vad. Testat massa olika varianter, inget blir bra? Eller, man blir blind efter ett tag, inte blindblind men blind för vad som är bra och dåligt ni vet.  

Anders Hansen säger att man ska sova på saken ibland. Så listar hjärnan kanske ut allt under sömnen eller så ser man kanske bara att allt man gjort dagen innan inte var så tokigt ändå.  

På fredag ska vi spela in det tredje avsnittet. Kanske rädda ett gammalt avsnitt också, ta om några grejer eftersom jag kanske råkade klanta mig lite med ljudet på förra inspelningen. Sånt som händer ju. Men sjukt kul att få vara med och göra allting  

Mindre än två veckor kvar till release. DET ÄR LITE GRÖT I HUVUDET FAKTISKT.  

Torsdag 

Torsdagen kommer efter onsdagen, sen är det fredag. Det vet nästan alla att fredagar kommer efter torsdagar, om man inte är ett litet barn såklart, då kanske man blandar ihop de. Dumma barn. Men nu pratar vi om torsdagar.  

Dagen man på förhand känner att man borde blivit klar med vissa saker redan, men det ÄR tokigt. För torsdagen är precis samma dag man alltid undrar hur man ska bli klar med saker innan helgen. Bli klar med exakt dom sakerna man tänkte att man skulle vara klar med senast torsdag ju, och säkert lite till eftersom man är så himla effektiv på förhand.  

Men på förhand är allt så lätt i mitt huvud. På förhand skulle jag säkert kunnat vara klar tisdag lunch senast, om jag skippade förmiddagsfikat såklart. På förhand så ser min skalle inte något som helst problem med någonting faktiskt…  

Ett problem vi haft sedan i måndags (den första dagen på veckan),  är att vi inte riktigt klurat ut hur vi ska presentera den här podcastens avsnitt på instagram. Vi har lurat på lite idéer och så innan, men inte direkt kommit fram till något som känns kul förens igår eftermiddag.  

Då gjorde Saga något slags uppror och började tramsa med filmmaterialet. Hon gjorde konstiga grimaser, kliade sig i håret och skrattade till ibland. Hon satt i flera timmar. Minst två.  

Sen visade hon en film för mig som var så himla långt bort ifrån det vi satt ihop innan, på skoj såklart.  

Jag gjorde en liknande video med samma lekfulla känsla fast för avsnitt 2. 

Vi visade upp det för Kristoffer idag.  

Han såg glad ut, han litar på oss mer än vad vi själva litar på oss tror jag.  

Jag tror att vi gjort något slags genombrott.  

Kanske. 

Men om man har skoj när man gör saker så blir det nog oftast bra tror jag, så glöm inte bort att ha skoj och lek….   dumma barn.