Julia läser andra året på Media TV-produktion och gör större delen av sin praktik på Cinegrace, ett bolag som främst jobbar med postproduktion.

Julia Skotte här! En av flickorna på TV-2…åhå, åhå, åhå. Och precis som flickorna, som Gyllene Tider sjunger om (en ren gissning), är jag ute på praktik. Jag slipper dock objektifieringen, vilket kan vara både nice och lite tråkigt ibland. Jag har nämligen valt att göra min praktik inom både pre- och post-produktion.

Min fasta punkt är på Post-produktionsbolaget Cinegrace, som ligger på Kungsholmen. Här har jag fått vara med i slutspurten av på ett projekt som jag var klipp-ass på under sommaren 2023. Nu är det ljudläggning och VFX som gäller. Jag har exempelvis fått plocka ut stillbilder, som ska användas i marknadsföringssyfte. Lekt lite med AI. Och lyssnar ni noga på alla serier som kommer ut nästa år, då kommer ni kanske höra min röst i bakgrunden.

Jag trivs så otroligt bra med människorna som arbetar på Cinegrace. När Linda (lärare på Kagge), i början av mina studier på Kagge, frågade hela klassen: “Vad är ert drömjobb inom media?”. Mitt svar var självklart: “Jag vill arbeta med människor som inspirerar mig, och som jag mår bra av att vara runt!”. Det känns som en dröm att jag lyckats hitta den platsen, och de människorna på Cinegrace.

Utöver Cinegrace har jag två mentorer, Lovisa Sirén och Måns Nyman. Båda är regissörer och manusförfattare. Jag har fått vara med i starten av Lovisas manusprojekt. Jag har läst och givit feedback på hennes projekt. Det känns som en ära att jag har blivit inbjuden till det. Vi har gjort det till en rutin att ses varje fredag på ett café på Södermalm. Vi pratar film, serier, karaktäruppbyggnader och mycket mer. Jag har haft ett möte med Måns, och ska få vara med hanns projekt när de drar igång.

Under sportlovet ska jag börja skriva på mitt eget manus, vilket jag är svintaggad på, men också livrädd

Allt gott/

Julia Skotte