Måndag  

Hej hej! 

Johanna heter jag och jag gör min praktik som teknikassistent på SVT barn. Jag går tv-produktion och är nu en månad in i praktiken. Vi har redan haft inspelning för det nya programmet ”Utmaningen” och nu är vi inne i planeringsstadiet av både ”Labyrint” och ”Maxat”.  

Idag har jag varit med på flera möten och hjälpt till att skapa dokument av olika anteckningar. Samtidigt håller jag på och sätter mig in i de olika programmen genom att exempelvis läsa manus.  

Under inspelningarna finns jag med och hjälper till med kameror, överföra material och annat tekniskt. Men under de här planeringsveckorna på kontoret får jag även en inblick i förproduktionen vilket är väldigt lärorikt. Jag är glad för båda delarna och tror att jag kommer ha fått lära mig jättemycket när praktiken är slut till sommaren. 

Hörs imorgon! 
 

Tisdag 

 
Hej Hej! 

Idag blev det hemmakontor. På SVT barn har de delat upp vilka som får sitta på kontoret vilka dagar så då blev morgonmötena online istället. Idag har jag fortsatt att förstå mig på de olika programmen som ligger framför. Jag tänker inte avslöja något men det blir en spännande säsong av Labyrint framöver! 

Idag fick jag även assistera med lite research för rekvisita som ska användas. Det känns roligt att verkligen vara till nytta och inte bara titta på. 

Att jobba hemifrån är inte det roligaste men det fungerar. Det är skönt att kunna ha kontakt med kollegorna via datorn ändå. Jag ser fram emot inspelningarna som börjar om några veckor när det dels är mer att göra och man får vara på plats hela tiden. 

Ha det bra så hörs vi imorgon!