Jessica Ekman gick Media TV-produktion 2018-2020

Vad gör du idag?
Precis avslutat jobbet som innehållskoordinator på det nya succéprogrammet Masked Singer, och påbörjade förra veckan jobbet som deltagaransvarig på ett nytt relationsprogram för SVT.

Hur har du tagit dig dit?

Mitt första jobb efter examen på Kaggeholm var som researcher på Hellenius hörna, som jag fick genom min praktik på produktionsbolaget Jarowskij. Där jobbade jag tillsammans med producenten Elinor Aldahl som sedan var producent på Masked Singer. Efter Hellenius hörna frågade hon mig om jag ville haka på henne till Masked singer och vara hennes högra hand vilket jag gladeligen tackade ja till. 

Vad betydde åren på Kaggeholm för dig?

Åren på Kaggeholm betydde massor för mig. Med tanke på att utbildningen både är praktisk och bred kände jag mig trygg när det var dags att flyga själv efter examen. Det jag hade lärt mig på Kaggeholm räckte för att kunna ta mig an olika roller i TV-branschen. 

Vad skulle du ge för råd till den som funderar på ett liv i mediebranschen?

Kontakter och social kompetens är a och o. Om du är nyfiken, öppen, prestigelös och går in för att lära dig så mycket som möjligt har du alla chanser att både lyckas och trivas i branschen. Det finns så mycket olika roller och projekt så är du en person som snabbt tröttnar, gillar utmaningar och gillar att jobba i team så är det här branschen perfekt för dig! Finns oändligt med möjligheter. 


Varför ska en välja Kaggeholm Media?

Kaggeholm är ett bred och praktisk utbildning som lär dig mycket om mycket. Det är en bra blandning mellan teori och praktik och du kan efter examen välja många olika roller och bolag som matchar din kompetens. Lärarna på skolan har lång och gedigen erfarenhet och finns alltid nära tillhands. Jag har trivts kalas mina år på Kagge!