Jennifer som läser andra året på utbildningen i Media Content-produktion gör sin praktik på hjälporganisationen WaterAid.

Hej!! Jennifer från 2:an här!

Här kommer en liten hälsning från mig till dig.

Jag gör min praktik på en organisation som heter WaterAid. Det är en hjälporganisation som finns i 30 länder världen över. Bland annat i Etiopien, Sydafrika, Kambodja, USA, Indien och såklart här i Sverige. WaterAids mission är att alla ska ha rent vatten världen över. Det är lite min roll att på ett bra och enkelt sätt försöka att nå ut med WaterAids budskap till… Dig exempelvis!

Jag är med i kommunikationsteamet där vi är ungefär sex personer. Jag sitter nästan varje dag i något form av möte där vi diskuterar innehåll, kampanjer, strategier och content skapande. Det är väldigt hands-on här. Vi kan komma på en idé att filma vår ”sanitets-expert” på förmiddagen, skriva ihop ett manus, för att sedan filma, klippa och publicera samma dag. Det passar mig väldigt bra att jobba så.

Jag får jobba med väldigt kompetenta människor som sitter med frågor gällande mänskliga rättigheter, vilket är väldigt spännande och lärorikt. Mina dagar består av att jag antingen är på kontoret från klockan åtta på morgonen, jag är oftast först på plats, andra dagar jobbar jag hemifrån eller från ett kafé. Jag tycker verkligen att det är toppen att kunna ha det så. Min praktikplats är också väldigt modern på så sätt att jag sköter mina timmar och dagar själv, så vill jag ta en kortare dag eller jobba hemma på eftermiddagen, är det helt upp till mig! Alla är väldigt snälla och förstående på min praktikplats.

Mycket av det som kommer upp på WaterAids sociala medier, har jag varit med att skapa. Hittills har jag fått filma och fota våra ambassadörer och klippa ihop reels till Instagram, skriva pressutskick till hemsidan och skapa engagerande inlägg som förhoppningsvis gör att människor vill stötta WaterAid!

Det var det lilla!

Må bäst!

Här kna du spana in vad Jennifer gör om dagarna på WaterAids instagram.