Hej allihopa, Isak i Content 2 här!  

Jag gör min praktik på Sveriges Radio P4 Kronoberg. Jag sysslar dagligen med lokaljournalistik i lite olika former, allt ifrån att vara reporter till att vara digital redaktör. Man träffar massor av olika sorters människor, det kan handla om stort och smått. Ena dagen är jag ute och pratar med en rektor på en skola och andra dagen intervjuar jag en bonde som precis fått nya kalvar. Som digital redaktör ligger fokuset på att formulera snygga och intressanta bilder och rubriker som lockar den publik som lyssnar på oss via nätet, kort och gott. 

Ingen dag är den andra lik och det var det jag verkligen fastnade för när jag sökte mig till Sveriges Radio i allmänhet och lokaljournalistik i synnerhet. 

Idag har jag färdigställt ett inslag om BVC som jag jobbat på sedan i onsdags. Researcharbete, boka intervjupersoner och klippa inslag är vardag på en radiostation.  
Precis innan jag skulle gå för dagen fick jag ett nytt “case” på mitt bord inför morgondagen, men det får ni höra mer om imorgon. 

Vi hörs imorgon! /Isak Content 2 

God dagens, Isak här igen! 

Igår hintade jag om ett nytt case som jag fick på bordet precis innan hemfärd, jag är ledsen att skjuta på cliffhangern ytterligare en dag då det blev andra planer när jag kom till redaktionen imorse. Vi fick styra om och jag fick ta över ett reportage om Växjö DFF (Växjös damlag i fotboll) som har Allsvensk premiär i helgen. Så jag fick ta bilen och åka till sportfältet på Teleberg i Växjö (tänk er typ Växjös svar på Märsta???) Nåväl, jag åkte dit och intervjuade deras tränare och en spelare inför premiären och deras tankar och känslor inför kommande säsong, väldigt KUL! 

Därefter åkte jag tillbaka till redaktionen och klippte ut det materialet jag ville ha med och pratade in speak:ar. Avslutade dagen med att förpublicera inlägget som sänds till helgen. 

Detta beskriver verkligen charmen med lokaljournalistik som jag skrev igår. Allt kan hända! Jag trodde denna dagen skulle bli på ett sätt och vips så fick jag helt nya uppdrag och det var bara att kasta sig in research:a järnet och dra. Väldigt lärorikt. 

Ha d, så hörs vi imorgon! 

Hej gänget, onsdag eller “lill-lördag” som vi säger i branschen! 

Dagen bjöd på massor av kul. Först och främst fick jag ränna runt i stan och prata med folk. Mitt nya case handlar nämligen om vad som “har varit viktigt för människor under pandemin och vad man kommer fortsätta prioritera när pandemin är över” (familj, vänner, hälsa osv. Ni fattar!) 

På eftermiddagen satt jag och förberedde mig inför morgondagen då jag ska göra en så kallad sitt-in. Kort förklarat är det när man pratar live i radio med programledaren om huvudnyheten för dagen, även kallad “dagens etta.” 
Jag skrev manus till mig och programledaren innan det var dags för hemgång. Kort update idag men mina arbetsuppgifter idag tog tid. 

BYEEEEE Med vänlig hälsning  

Isak 

Sista dagen med mig på bloggen, hoppas ni har haft lika gött som jag haft det! 

Morgonen började med sitt-in, om ni undrar vad det är så skrev jag en kort förklaring om det i gårdagens inlägg. 

Efter det gick jag ut på stan och intervjuade lite folk, jag behövde lite fler röster till gårdagens case. Efter det var det dags för <3lunch<3 stekt ris med kyckling<3 

Eftermiddagen har gått åt till att researcha fram mitt nästa uppdrag, men med tanke på att detta blir mitt sista inlägg på bloggen så får ni helt enkelt in o lyssna på P4 kronobergs hemsida för att höra om det. 

Ha det gött hörrni, jag avslutar med två feta citat; 

”Du kan alltid glädja dina åhörare med att sluta prata”… 

”Allt som flyger upp måste landa till slut” 

VI HÖR…sh