Måndag  

Heeeeej på er,  

Iris heter jag, går år två på content och är just nu ute på praktik. Jag har valt att dela upp praktiken i två block för att jag är intresserad av både film- och ljudproduktion. Just nu är jag på MDEMC, ett filmproduktionsbolag startat av Marta Dauliūtė och Elisabeth Marjanović Cronvall. Trivs otroligt bra här och lär mig så mycket av Marta och Elisabeth men kommer i början av mars rulla vidare till Tredje Statsmakten Media där det blir jobb med en ny radiodokumentär. KUL! 

Vad händer på MDEMC då? Jo, här görs det mycket – allt från egna produktioner till att producera andras, kortfilm, långfilm, TV-serier, manus, casting, intimitets koordination och mycket mer. Det gör att jag får testa allt möjligt vilket är skitkul! Har sen min första dag fått göra grafik, haft kontakt med kund, letat locations för en ny spännande film, översatt manus, hjälpt till att uppdatera hemsidan m.m. Just nu håller jag på att texta en film som ska iväg till en internationell workshop för dokumentärfilmare. Kort deadline men bara att kötta på. Efter det ska jag hjälpa till med castingen för ett nytt kommande projekt. 

I och med rådande situation är det mest hemmakontor som gäller. Ni vet nog vad det innebär – mycket zoom och promenader. MEN det finns ett mysigt kontor vid Slussen som jag fått nycklar till, så dit kan jag traska när jag behöver lite nya intryck. På torsdag ska jag dit så då kan jag visa er hur det ser ut.  

Hörs imorgon!

Tisdag  

Hej igen! 

Dagen började med ett mysigt litet morgonmöte med Marta. Vi snackade igenom textningen av filmen, kommande arbetsuppgifter men babblade mest. Det är viktigt också! Sen gick bestod hela förmiddagen, eftermiddagen och kvällen åt till att texta film. Allt som allt är det 1,5h film vi snackar om och all textning skulle vara på engelska. Fått lite hjälp på traven p.g.a halvbritt men har under de här dagarna seriöst googlat hur man stavar “entrepreneurship” minst tusen gånger nu. Om jag googlade igen? Absolut. Man blir tillslut ordblind.  Någon gång på eftermiddagen där hörde juryn av sig som ska titta på filmen och behövde den plötsligt – ASAP-.  

Med 30 minuter av materialet kvar att texta så blev det rakt in i kaklet för min del. Men det gick och allt blev tillslut klart. Texta var något jag aldrig riktigt hann göra på Kagge men i och med att man hängt en del i Premiere Pro under utbildningen så har det rullat på bra.  

Tack för mig!  

Onsdag  

Halloj, 

Då var det jag igen! Idag har jag mest suttit och mailat. Såna dagar finns också! 

Det har handlat om att boka möten kring grejer som ska göras för kommande projekt och sånt. Har också bollat viktiga filer fram och tillbaka mellan han som klipper filmen som jag textat. Alltid spännande och se om datorn kraschar eller inte. skoja. De tyckte att det såg bra ut och fick fin och positiv feedback på mitt arbete med det så känns superbra! Imorgon är det möte kring castingen för en kortfilm som jag ska få hjälpa till med vilket känns spännande. Resten av veckan blir det väl full rulle med det skulle jag tro. Har inte hållit på med casting tidigare men är väldigt pepp på att lära mig den biten.  

Det var allt för idag, hörs snart! 

Hej!  

Idag har vi haft uppstartsmöte kring castingen för ett nytt filmprojekt här på MDEMC. Det blev inte på kontoret utan hemma hos Marta. En del av rollerna är redan satta men det är två stycken som vi ännu behöver sätta för att vi verkligen ska kunna gå vidare. Två väldigt viktiga pusselbitar! Nu handlar det alltså om att scrolla, scrolla och åter scrolla i olika skådis/statistkataloger för det där perfekta ansiktet och energin. Utöver det inväntar vi rollbeskrivningar och delar ur manus från producent och regissör så att vi kan göra massutskik i kanalerna! Nu handlar det ju väldigt mycket om selftapes på grund utav Ms.Covid.. Förut hade man valt ut folk för att träffa på plats såklart. Men nu blir det alltså mycket selftapes, med det menas alltså egenfilmade klipp från folk som testar att läsa scener ur manuset. Smidigt för det kan oftast göras på telefonen eller datorn! I framtiden ska ett urval göras och då blir det vidare casting med dom utvalda över zoom. Men det är längre fram! Först scrolla, scrolla, scrolla.  

CIAO!  

Fredag

Hej å hå!  

Idag är sista dagen på min bloggkarriär här, hoppas ni tyckt det varit lite kul att läsa i alla fall. Ni får ursäkta bristen på bilder men att hitta nya vinklar i hemmakontoret är inte helt lätt! Tack för er förståelse. Idag började dagen med ett möte! Surprise!! Nä, men ett väldigt bra möte faktiskt med producent och regissör för filmprojektet jag jobbar med castingen till. Det är inte bara det jag hjälper de med ska jag väl lägga till. I och med att det är ett internationellt sammarbete så har jag översatt manuset som nu ska skickas vidare till det andra landet. “Andra landet” är konstigt att skriva men vågar inte säga mer än så just nu… men det var supernöjda med översättningen och det kunde skickas direkt! Så känns toppen. Utöver det presenterade jag en del locations jag ordnat med som de sedan ska titta lite djupare på och kommentera. Sen när de hittat några/någon de gillar ska vi dit och titta! Det börjar nämligen bli dags att sätta datum för inspelning. Roooligt.  

Det var allt för mig nu ska jag leta vidare bland lokaler och ansikten. 

Ciao & ha det BÄST!
  

Jag på promenad i minus 13 grader!