Undrar du över hur det är att jobba på en redaktion på ett produktionsbolag? Den här veckan får du följa med Eliot som läser Media Content-produktion och gör praktik på Warner Bros den här terminen.

Måndag

Hej alla läsare!

Eliot heter jag och gör praktik på Warner Bros i Stockholm. Jag sitter med redaktionen på programmet ”Vem tror du att du är?” där kända svenskar får reda på hur deras förfäder levde och vart dom kommer ifrån. Jag sitter och har den stora äran att få hjälpa till med research till programmet. Med det sagt så kan det bli lite rörigt här. Ibland behöver jag ringa runt till olika hembygdsföreningar för att veta vem som är ansvarig över en gammal avrättningsplats, en gång fick jag läsa några avhandlingar om hur fiskeförhållanden var i norra Uppland på mitten av 1800-talet, och nyligen mejlade jag polisen och Försvarsmakten, varför kommer jag inte säga. Och till sist så behöver jag ibland ringa medverkande kändisars föräldrar för att be om barndomsbilder, inte alls konstigt.

Jag jobbar med ett jättekul och snällt gäng som har bra tålamod med mig. Idag är det Alla Hjärtansdag och när jag kom in till kontoret sa producenten Mange ”Vi har det så himla bra här med hjärt-ballonger och choklad, också har vi alla djup ögonkontakt med varandra, UNDERBART!”. Kanonkille!

Nu ska jag fortsätta med att redigera bilder från 1800-talet så önska mig lycka till.

Eliot