Följ med Ebba som läser Media TV-produktion på praktiken under en vecka.

Måndag

Hejhej, Ebba från TV 2:an här!

Jag gör min praktik på Qruxel Productions, som är en e-sport studio! Är själv gaming och e-sport intresserad och har alltid tyckt det vore roligt att få jobba med det på ett eller annat sätt. Min praktikplats hittade jag faktiskt genom en kollega på ett jobb jag gjorde på Dreamhack, så det var väldigt tacksamt!

Under de veckor jag varit här har vi främst sänt ESHL som är e-sport versionen av SHL, alltså e-hockey, varje måndag och fredag. På det projektet har jag främst varit replay-ansvarig vilket inneburit att jag suttit och klippt ut alla mål som gjorts under matcherna och skapat montage av dem som visats i slutet av streamen. Har även fått vara kranoperatör, alltså varit fotograf och styrt kran-kameran i studion, och fått testa att bildmixa lite!

Nu är ESHL näst intill över och endast finalen som kommer att hållas på söndag hos Space i deras arena (köp biljett😉) kvarstår på det projektet!

Utöver det har vi sedan några veckor tillbaka börjat sända Svenska Elitserien i CSGO varje tisdag och torsdag! Där har jag ansvarat för vårt twitter-system, där jag har koll på #SECSGO hashtagen och väljer vilka tweets som visas i streamen, har även fått köra replays här med!

Jag jobbar med ett härligt gäng och får utmanas i precis rätt mängd, så jag trivs jättebra här!

Så där har ni en liten introduktion och har fått lite mer koll på vad jag gör! Vi hörs mer under veckan!

Tisdag

Idag hade vi Svenska Elitserien i CSGO på schemat! På dagar då det är livesändning går jag ca 14-22 eftersom att själva sändningen börjar vid 19. Så vi brukar börja med att vi preppa inför sändningen om det är något som behövs fixas, men eftersom vi har samma sändning två gånger i veckan är det mesta förinställt! Idag fixade vi lite med ledlamporna som strulade lite, men det löste sig snabbt och vi gick vidare till att förbereda oss inför ESHL-finalen som är på lördag.

Det är mycket tekniskt som ska funka och cabel-management är nästan, inte riktigt, men nästan det jag lär mig mest av här haha! Här på bilden löser vi hur vi ska koppla alla spelares facecams på ett snyggt och smidigt sätt!

Sedan drog sändningen igång och ikväll fick jag prova på att vara andra-hands observer! Observern kan man säga är personen som är fotograf i spelet, alltså styr vilka vinklar vi ser i spelet och vilken spelare som är i fokus. Så jag satt alltså bredvid och försökte fånga allt det som huvudobservern missade så att den replay-ansvariga kunde klippa ut alla snygga kills!

Idag fyllde även en kollega år så vi hade tårta och fikapaus i vårt ”greenroom” med lite gaming såklart!

Tack för idag!

Söndag

Idag hade vi sändning av ESHL-finalen! Jag hade kameratekniker som roll, alltså var min uppgift att styra alla 7 remote-kameror. Det är alltså kamerorna som sitter på stativ som jag styr med en joystick från kontrollrummet! Utöver att styra kamerorna så ser jag till så att allt som syns i bild ser bra ut, så är det någon som står på fel plats eller något som behövs fixas så säger jag till någon i mitt headset som får fixa till det som behövs fixas!

Det har varit en annorlunda dag då detta är första eventet med publik jag fått vara med på! Det är ju lite annorlunda när man både ska göra allting snyggt för publiken och för folk som sitter och tittar på streamen, det är mycket mer att tänka på!

Men det har varit en riktigt rolig dag och ser fram emot mer liknande event!