Hej hej! Mitt namn är Gustaf och jag läser Media TV-produktion.

Jag gör min praktik på Bond Street Film som är en del av Shortcutmedia, en stor koncern med kontor i Stockholm, Göteborg, Söderhamn och New York. På Bond Street jobbar ett riktigt härligt gäng människor med blandad erfarenhet. Vi har allt från start till slut inom produktion – och lite därtill som exempelvis 3D-artister och motion graphics.

Jag var väldigt säker på vilket håll jag ville gå åt inom media och det var inom reklam för att det är en väldigt stor variation på hur dagarna kan se ut, och möjligheten att få testa på allting på lockade mig. Redan från dag ett har jag blivit inkastad på diverse projekt.

Viktigt med både VFX Compositing och ljud.

Jag har testat på allt möjligt som finns i en produktion såsom fotograf, postproduktion, animering, förproduktion, sälj, projektledning och även fått ta lead som producent på ett mindre projekt vilket har varit otroligt givande. Tyvärr kan jag inte visa allting jag gör just nu för mycket har inte levererats till kund ännu.

Det bästa med Kaggeholm är att du får en bredd i vad du lär dig – så du känner dig trygg på praktiken i din förmåga att kunna leverera i riktiga projekt.

Vill ni se lite av vad Bond Street producerar så kan ni gå in på www.bondstreet.se

Här är jag som ljudtekniker i Växjö.
Jobbar hårt som FAD.
Här sitter jag och klipper.

Måndag

Först in – sist ut.

Det brukar börja som en lugn vecka men det dyker alltid upp något så idag har jag suttit och redigerat en hel drös filmer åt ett outdoor-märke. Det kan skilja sig väldigt mycket åt hur en vecka kan se ut, oftast blir man tilldelad ett projekt för att hjälpa till där det behövs eller så har man en vecka inbokad sen lång tid tillbaka.

Varje måndag har vi veckomöte för att gå igenom deadlines för veckan som är. Så idag måndag har jag haft deadline på detta projekt, tack vare en del tekniskt strul har det tagit längre tid än planerat. Men sånt är livet och visst är det skönt när man avslutar ett projekt! On to the next!

Reklaminspelning.
Reklaminspelning.
Reklaminspelning.
Reklaminspelning.

Tisdag

Strålande sol och idag är det en del klipp jobb som ska fixas till men även möten. Vi har en tjänst hos oss som utvecklas och har därför suttit med och tagit fram lite förslag på hur vi dels ska marknadsföra men även vilka filmer vi ska arbeta fram som förslag till olika kunder. Väldigt kreativt och kul att ta fram och spåna idéer åt företag inför pitch.

Viktigt att ta pauser i klippningen.

Onsdag

En gång i månaden har vi en creative day tillsammans med alla på kontoret för att lära oss mer om vad de andra delarna på företaget pysslar med men även för att få kunskap om trender inom sociala medier etc.

Idag hade vi en genomgång i trender inom TikTok och hur det kan appliceras för våra kunder.

Torsdag

Ute på inspelning för en serie av filmer vi producerar för en kund. Filmerna kommer totalt uppgå till 18 st och vi reser runt på olika platser i Sverige.

Förutom ljud så är jag även Drönarfotograf på dessa inspelningar så kan starkt rekommendera er att ta drönarkörkort, det är aldrig fel att ha.

Fredag

Tillbaka i Stockholm och allt material måste föras in på servrarna, lyckligtvis är jag inte DIT och slipper det, så nu blir det klippning och förproduktion åt en annan kund.