Mattias går andra året på utbildningen i Media Content-produktion. Under våren gör han sin praktik på produktionsbolaget Starbay som är specialiserade på sport.

Tjena Kagge!

Sitter för tillfället i en bil påväg från Varberg där vi haft två långa inspelningsdagar. I projektet följer vi 10 tjejer som ska ta sig an en Svensk Klassiker för första gången! Första delen kan ni se på TV4 play den 19 januari i programmet ”Sverige Springer”.

Starbay heter produktionsbolaget jag är på, ett väldigt litet produktionsbolag med 3 anställda. Något som för mig innebär att jag får göra ALLT. Ibland är vi ute och filmar till ett par dokumentärer vi håller på med. Då det fortfarande inte är bestämt vilka som ska sända dokumentärerna i slutändan kan jag inte avslöja namnen på de vi följer Men det är elitidrottare inom friidrott och vintersport. Ofta från bakluckan av en bil då alla vi filmar rör sig rätt snabbt, vilket är svinkul. Att få dokumentera olika typer av sport är svinkul för någon som trodde att fotboll var det enda roliga.

Mellan inspelningarna blir de en del redigering. Mycket grading, ”kill your darlings” och ljudsynking från olika kameror.

Det absolut roligaste med praktiken är att mina kollegor är otroligt snälla människor. Får ständigt feedback på allt jag gör. Både saker jag gör bra och sånt jag kan tänka på framöver. Pedagogiskt som satan!

Annars är det roligt att få göra saker som man vet kommer vara med i slutprodukten på TV. Liten kick ger det. En hel del resande blir det också, vilket uppskattas att man får möjligheten och förtroendet att dokumentera saker utanför Stockholm och Sverige. Är det inte Varberg o cykeltävling är det Slovenien och skidmästerskap.

Kan starkt rekommendera min praktikplats till alla som vill få ut MAX. Mycket förtroende utan att bli för köttigt och jag utvecklas varje dag!

Skickar med smått och gott från praktiken!

Filmar till serien ”Sverige springer” – premiär 19 april på TV4 play.