Måndag 

YO! 

 
Veckorna kommer och går men Kagges otroliga praktikblogg består! 

Dags för min tur att berätta vad jag gör om dagarna och till och med lite om vem jag är. Carl Hultin heter jag iallafall så mycket är säkert. Jag är en 24-årig kille från Sveriges avlopp Växjö som unikt nog älskar fotboll! Oväntat va? Iallafall, i framtiden vill jag helst bli redaktör och får jobba med europas toppligor och allra helst den engelska. Därför landade mitt val av praktik på Dobbtv eller Dobb 2.0 som bolaget heter. Dobb gör flera olika talkshows om fotboll i veckan som täcker allt från Allsvenskan och Europa och som sänds på dobb.tv. Sen 2005 hänger två program med än idag med ett avsnitt i veckan och det är Eurotalk och 08fotboll. Jag har själv tittat på Dobbs produktioner i ungefär 7-8 år vilket gör det extra roligt att nu får vara en del av det.  

Det är ett mindre produktionsbolag som gör många produktioner om dagen, både egna och till externa kunder och har ungefär 10 anställda vilket betyder att man blir väldigt delaktig i allt. Jag har för det mesta fått förbereda grafik och göra kortare klipp och trailers till olika program men har även fått testa på att vara bildproducent ett par gånger samt skriva innehåll och körschema. Så ni märker ju, det är både kul och lärorikt!!! 

Idag måndag var jag på kontoret vid kl 9 och började direkt med att klippa ihop ett avsnitt från förra veckan som jag själv bildproducerade och som ska läggas ut på onsdag. Efter det fick jag post-klippa Tiro libre, ett program om spansk fotboll som vi spelade in på morgonen för att sen lägga ut det på vår hemsida efter lunch. Annars hjälpte jag till lite med att bygga om studion och åt en vego-stroganoff som tyvärr lämnade mycket kvar att önska – Lite som en klassisk måndag i april brukar göra. 

Det var allt från mig idag men vi hörs imorgon igen ju! 

Stay safe, Andra bene, Blir bra, Mola mia! 

Tisdag 

Såg att jag glömt skriva att jag läser tv/media utbildningen igår. 

Solen skiner men det blåser kallt. Fortfarande gäller dunjackan på morgonen, men vi kämpar på! Tisdag igen, dagen det känns som det oftast är typ? Den här tisdagen liknande i alla fall min måndag väldigt mycket.  

Kontoret vid 9, en kopp kaffe och sen var det bara att börja klippa ihop ett annat program som jag bildproducerat veckan innan och som ska ut nästa vecka. Är ju en tidspessimist av rang. Efter det kunde jag unna mig att titta på 3-5-2 som är ett avsnitt om Allsvenskan som hade premiär i helgen och efter det Andiamo som handlar om Serie A. Klockan slog sedan lunch och min köttfärssås från kvällen innan hade fått gotta till sig i matlådan över natten uppmärksammade jag nöjt. Till sist fick jag i uppgift att ta fram 3 bilder som skulle läggas på i efterhand innan 3-5-2 avsnittet skulle läggas ut, så det gjorde jag. Sen var det faktiskt dags att gå hem redan kl 13 då vi skulle få massa gäster från en extern produktion till vårt lilla kontor så det blev en kort och skön dag, men jag klagar inte! 

På återseende imorgon, Sä’vi! 

Onsdag 

Klockan är 17:03 och nu är det nerförsbacke hela vägen till fredag. Skönt. 

En lugn dag på kontoret idag. Vi spelade “bara” in två program så jag tog bara fram lite bilder och hjälpte till att bygga om studion (som ni får bilder på sen). Det passade bra med en lugn dag för jag ska nämligen tillsammans med min andra praktikant-kollega ta fram ett eget program på DobbTV som ska vara lite mer nyhetsinriktat men ändå underhållande. Så när jag fick lite tid över idag så började jag ta fram lite schysst grafik som vi kan ha till vårt program senare. Det känns enormt kul att få chansen att göra men också ganska så mycket nervöst. Det var typ det som hände idag, önskar jag kunde berätta något helt sjukt för er men ibland är onsdagar bara onsdagar helt enkelt.  

Kom an torsdag!