Tjena, Filip från Media content 2 här! 

Jag gör min praktik hos AIK Fotboll! Vi håller till på Friends Arena i Solna där jag har tillbringat i princip varje dag den senaste månaden. AIK är ett av nordens största varumärken bland idrottsklubbar och har en enorm räckvidd i olika medier.  

Försäsongen är i full gång där allt från träningsmatcher, nyförvärv och tröjsläpp sker. I media/kommunikations-teamet är vi fem stycken, där arbetsuppgifterna är något olika. Vi ansvarar i princip för allting som AIK kommunicerar. Det är allt från att styra sociala medier till att möta upp pressfotografer och TV-team. Helt enkelt ett väldigt brett område.  

Idag är det måndag och en något lugnare dag för mig då jag har jobbat hela helgen. AIK:s herrlag spelade premiärmatch i Svenska Cupen och damerna mötte Linköping i en träningsmatch. Jag var med damerna i Linköping. Där rapporterar vi live från matchen och uppdaterar i olika kanaler kring hur matchen går.  

Vi har dessutom släppt en historisk tröja då AIK fyllde 130 år förra veckan. Det blev en hype i medier över hela världen faktiskt, otroligt kul!  

Som den idrottare jag är trivs jag att gå runt bland spelare, tränare och pressfolk. Det är fantastiskt!  

Allt gott. Ciao tutti!  


Tisdag 

Tjena,  

Idag var jag åter på plats på Nationalarenan. Dagen startade med att vara med på damernas träning. Där filmade jag spelsekvenser, med fokus på målvakterna. Tanken är att jag ska ta en lite större roll för att få AIK:s damer att spridas ännu mer i sociala kanaler. I nuläget är vi topp 3 av klubbarna i Allsvenskan (då är vi ändå nykomlingar), men siktar på att bli störst. Jag har bland annat satt igång en intervjuserie med lite kortare intervjuer, som kommer visas på Instagram.  

Därefter var resterande av dagen av att välja bland klipp och sekvenser som passar till konceptet.  

Onsdag

Hej vänner,  

Onsdagen var lite stökig och efter lite datorstrul kunde jag tillslut ta mig till praktiken på arenan. Tanken var/är att skriva två nya artiklar som skulle kommuniceras ut på AIK:s hemsida i slutet av veckan. Artiklarna handlar om nya avtal med samarbetspartner så kommunikationen med både företag och klubbledningen blir viktig. Jag har bland annat varit i kontakt med företagen och med klubben om vad avtalen innebär och vad det betyder för de olika parterna.  

Efter lite samtal var det bara börja med skrivandet och i den fas är vi även nu, torsdag morgon. Det kan stundtals vara lite strul att skriva sådana meddelanden, då det är viktigt vad som får gå ut och inte.  

Tyvärr glömde jag knäppa någon bild idag, så det kommer en från förra veckans match.  

Allt gott och kram från @fwiklund.   

Hej! 

Haha, sjukt vad fort veckorna går. Redan fredag. Så här såg torsdagen ut: 

På plats på Friends för att sy ihop artiklarna som tidigare nämnts. Lyxen att få sitta på läktaren och kolla när Mikael Lustig och Bilal Hussein har show på träningarna samtidigt som man knåpar på lite texter är fantastiskt. Därefter var det dags för nytt avsnitt av Studio AIK. Detta är en produktion som görs av ett externt produktionsbolag som heter SportLib. De jobbar i princip bara för AIK, men är ändå ett eget bolag, ja ni greppar. Där är jag med lite och fixar småsaker under inspelningarna. Allt från att hämta spelare till att bära ut stolar och ljuskit.  

Efter lunch var det bokat med en fotograf som skulle ta bilder inför ett kommande tröjsläpp. Fortfarande inte officiellt vad det är, men det var en del att fixa med. Jag var även där lite allt i allo. Problemen som uppkommer ska lösas, det gör sig inte av sig själv.  

Fredag i morgon hatar vi inte. Hörs vi!