Praktik Dagbok 2021 

 
Hej hörni, Felix här går content andra året. På praktiken har jag hamnat på SVT Göteborg på redaktionen för Sverige Möts och Mötet, två debattprogram med olika format. Sverige möts är fler deltagare och lite seriösare ton och Mötet går ut på att två människor med helt olika åsikter möts, och så ska man se om de kan enas om något. Jag jobbar som researcher vilket innebär att mitt jobb är att med redaktionen ringa personer och kolla vad de tycker och tänker om ämnet i fråga, om det är någon speciell person man reagerar på etc. Det här ska skrivas ner i prydliga rek så man lätt i efterhand kan se vad den andra personen tycker, det används sen under inspelningsdagen för att bygga frågorna. Så här långt har jag det väldigt bra här i gbg och redaktionen har högt i tak och alla är väldigt duktiga, så jag lär mig av de bästa. Tack mina trogna läsare, kärlek skickad från Göteborg. Vi hörs imorgon! 

Måndag 15/3 

Började dagen som vanligt med morgonmöte. Redaktionen är ganska lugn idag då det är lite paus mellan inspelningsdagarna. På torsdag ska det filmas uppe i Stockholm men så länge jobbar vi här med nästa program. Idag har jag samlat ihop en massa namn på influencers som har med sina barn i betalda samarbeten.  

Tisdag 16/3  

SVT är väldigt noggranna med att alla covid-regler efterfölj, och I en period nu har Muren spelats in här på plats. Därför måste man ha mask på sig på väg till kaffemaskinen.  

Idag har vi haft utvärdering av den första versionen av det klippta materialet. Det gäller att ge kontruktiv kritik och också se det positiva i det vi har fått hem. Och sen tillbaka till researchen: jag har ringt länsstyrelsen och kennelklubbar och Unni Drougges grannar. Skoj! Pokébowl och strålande väder på det och dagen gjord.

 

Onsdag 17/3  

Idag har jag loggat hela dagen. Efter inspelningsdagar kommer allt material in på en gång, och för att underlätta för bildproducent sitter jag och skriver av ord för ord vad personerna säger I ett program. Sen kan helt enkelt redaktör och bildproducent sita och klippa och klistra I manus utan att egentligen behöva kolla på materialet över huvud taget. Det kanske låter ganska tradigt, men det är ändå roligt för man får se alla de sakerna som aldrig kommer ut I ljuset.  

Torsdag 18/3 

Fortsatt loggning idag, inspelningarna för det här programmet sker över två dagar så därför blir det också två 
dagar loggning. Ganska skönt ändå! 🙂