Under vårterminen gör mediatvåan sin praktik ute i mediebranschen. Här bloggar de om sina intryck.

Hej Kaggebloggen!

Jag heter Erik och studerar sista året på tv-produktionslinjen.

Mars månad är kommen och snart har jag haft praktik i två månader. Min praktik gör jag på ett produktionsbolag som heter ”Slutet är Nära”. Ett produktionsbolag som skapar olika typer av rörligt format, men främst reklam.

Dagligen så leds jag av en producent och en produktionsledare, de hjälper mig i mitt arbete och utmanar mig i min eftersträvan att växa. Här är jag delaktig i processen med att förverkliga en regissörs vision från treatment till inspelning.

Processen innebär att utifrån ett treatment börja bryta ned vad som behövs, inspelningsdagar, statister, rekvisita, locations, kostym, teknik, personal, etc och när allt utkristalliserats så får man ta vid med att boka, planera och plötsligt anländer inspelningsdagen.

På inspelningsdagen så är det fullt ös, jag springer runt och roddar, roddar och roddar.
Har även axlat rollen som SAD under en större produktion som vi arbetade med, det var toppen.
Att ge direktiv till skådespelare och bidra med en friktionsfri övergång mellan olika scener passade mig som handen i handsken.

“Slutet” är en supertrevlig arbetsplats, alla är inbjudande, glada och jag upplever att de ger mig möjligheten att växa.

Eftersom vi har lyxen att hänge oss till en praktikplats under en längre tid, så får jag också chansen att inkluderas i fler projekt och testa på nya roller.

Det tycker jag inte är något annat än toppen!

Allt gott!
Erik