Måndag.  

Halloj!  

Emil Pettersson från Content tvåan här. Jag gör min praktik på morgonradioprogrammet (om ni bara visste hur många gånger jag använt det ordet de senaste veckorna) Gott Snack på Ringvägen på Söder. Är sjukt svårt att sätta en titel på det jag gör eftersom jag gör så olika saker om dagarna. Varje dag har vi pitch där alla ska leverera förslag på nyheter, innehåll, gäster, saker att prata om osv. Är väldigt tufft att behöva komma med grejer varje dag som håller hög nivå, men det är också sjukt lärorikt. Vissa dagar mottas ens idéer inte alls bra, och andra dagar är det höga skratt och kommentarer i stil med ”Det här HAR verkligen nåt” och ”Det här måste vi definitivt göra nåt av”.  Till exempel för några dagar sen fick jag i uppgift att klippa ihop en compilation där Leif Mannerström säger ordet ”Veganare” flera gånger. Märkligt, men skitkul!  

Vi sänder live varje morgon mellan 07–09 och det ska alltid vara en praktikant på plats. Vi är tre stycken som turas om. När jag har varit med på livesändningarna består mina arbetsuppgifter bla av att koka kaffe, ta hand om gästerna, sköta sociala medier, skriva en Insta caption med info om avsnittet när det släpps. Det är på morgonsändningarna som det är mest action och när det händer grejer. Förra veckan fick jag till exempel hoppa in som ljudtekniker pga sjukdom och fick reda på det 10 min innan sändning. Är otroligt tacksam för radiokursen på Kagge annars hade jag fått panik haha. Det var i alla fall sjukt kul och något jag gärna gör igen.  

Aja nog babblat från mig för den här gången. Hörs imorrn.  

Tja!  

Torsdag

Tjaba bloggen!  

Sorry att jag inte uppdaterat på länge. Har haft sjukt mycket att göra på sistone. En grej jag alltid gillade att läsa om i kvällstidningarna förr i tiden (låter som att jag är 70 år gammal nu men skitsamma) var när kändisar utifrån klockslag berättade hur en vanlig dag kunde se ut för dem. Så som den kändis jag är tänkte jag därför göra exakt samma sak!  

05:15 – klockan ringer  

05:30 – jäääävligt motvillig uppstigning  

05:35 – hinner inte duscha så får skölja av ansiktet och kamma till håret bara 

05:45 – gör en sorglig rostmacka med smör och en färdighyvlad ostskiva  

05:47 – knäcker en Nocco (typ dagens höjdpunkt)  

05:50 – pussar på min flickvän som knappt är vaken  

05:56 – går till bussen, lite för tidigt så får stå och frysa ett tag  

06:00 – skummar igenom lite nyheter o lyssnar på musik, försöker aktivt hålla mig vaken  

06:44 – framme vid studion  

06:50 – tar fram alla dokument på datorn som kommer behöva under sändningen, som körschemat osv  

07:00 vi börjar sända live. Under sändningen har jag i uppgift att ta bilder till Instagram, skriva ner ”tidskoder” till vår tekniker så det blir lättare för honom att klippa o redigera  sen, samt skriva ner olika samtalsämnen och roliga sägningar som dyker upp till ett senare inlägg med info om avsnittet. Tar även  emot gästerna och ge dem kaffe eller nåt annat gött  

07:53- Emilio Ingrosso kommer till studion  

07:58 – Runar Sögaard gör entré  

08:05 – Premiär för nya segmentet ”Runar bjuder in:” där Runar varannan vecka kommer bjuda in och intervjua olika kändisar  

09:15 – sändningen drog över tiden men är nu slut  

09:20 – gruppbild till Instagram tas  

09:25 – Emilio, Runar och resten står kvar och snackar ett tag. Det blir MYCKET kändisskvaller  

09:45 – alla gäster har dragit, är helt slut i huvudet efter dagens mastiga sändning  

10:00 – skriver klart Instagram-inlägg om dagens avsnitt  

10:15 – börjar leta grejer till pitchmötet senare som vi har varje dag  

11:00 – pitchmöte  

11:30 – jobbar ikapp saker från gårdagen, svarar på mejl och ta tag i nya uppgifter som kommit efter dagens pitch  

12:15 – lunch  

12:45 – jobbar vidare  

13:35 – blir spontant tillfrågad att vara ljudtekniker under en poddinspelning för en pilot som min chef gör med en känd svensk skådis vars namn jag tyvärr inte får nämna  

15:30 – inspelningen är klar  

15:45 – svarar på lite mer mejl och meddelanden från kommande gäster  

16:00 – packar ihop för dagen, lite tidigare än vanligt  

16:30 – handlar lite  

17:30 – hemma  

19:30 – blev en Foodoradag idag, svingod vegoburgare från Sibylla i Gustavsberg  

20:00 – kollar några avsnitt av ”Lerins lärlingar” (bästa mysprogrammet)  

22:30 – läggdags  


Fredag

Tjaja bloggen!  

Äntligen fredag och sista dagen på den här bloggveckan! Vet att jag inte bloggat så mycket, och inte varje dag den här veckan. Det beror mest på att jag har haft väldigt mycket att göra och att de flesta dagarna i princip ser likadana ut. Så skulle bli rätt tråkigt för er att läsa om det i längden. Idag har det varit riktig ”fredagsenergi” i studion. De flesta (inklusive mig själv) är rätt så slitna efter den här veckan. En positiv nyhet är att vi har börjat få gratis lunch på Bleckan (redaktionens stamställe) som ligger på krypavstånd från studion. Så det är jävligt nice! Vi har även fått upp en neonskylt med Gott Snacks logga på utsidan av studion som är väldigt snygg.  

Annars är det inte så mycket som har hänt idag. Har mest suttit och kollat igenom nyhetsflödet i jakt på nåt nytt som vi kan ha med i programmet. Ska väl snart börja planera lite för nästa vecka och se vilka gäster som kommer och vad man skulle kunna hitta på med dem. Sen börjar det väl bli dags att dra hem!  

Om jag ska sammanfatta lite av den här veckan då. Det är jävligt kul men också väldigt intensivt att vara med på morgonsändningarna. Men det är också de dagarna som det typ händer mest och som är roligast. Som jag sagt förut så ser de flesta dagar (när man inte är med på sändningen) rätt så lika ut, men det händer ibland att det dyker upp oväntade saker. En fredag kom det till exempel förbi en kille som lyssnar på programmet med en kasse bärs till hela redaktionen. Bara för att han gillar oss och programmet så himla mycket. Jävligt random och fint!  

Det var väl allt från mig för den här veckan. Nästa vecka är det två andra stjärnor som ska blogga om deras praktik. Hoppas ni fann åtminstone lite nöje i att läsa om min vecka.  

Puss o kram!