Elin Jonasson läser andra året på Media Content-produktion och gör nu sin praktik på Aller media.

Måndag

Hej Dagboken!

Mitt namn är Elin Jonasson och jag gör min praktik på Aller Media som är ett stort mediabolag. De ägnar sig främst åt magasin och tidning, både i print och på webben. Men har även utvecklat e-comm där de köpt upp e-handelsföretag som nu ägs av Aller Media. De är i ständig utveckling och det är väldigt intressant att se hur ett sådant företag jobbar sig framåt.

Jag är just nu på deras kommunikationsavdelning där vi främst jobbar med intern kommunikation på bland annat sociala medier, här jobbar vi nära HR vilket är superkul. Jag får göra allt möjligt, allt från att jobba i photoshop med content till våra sociala kanaler, skriva sammanställningar, sammanfattningar och är även med och sänder A-nyheterna som är ett koncept vi kör varje fredag (som vi vann förstapris för i förra veckan, väldigt kul!!!). Översätter mycket från svenska till engelska också och har insett att Google translate har utvecklats otroligt mycket 😉

I april kommer jag byta från kommunikation till Hänt-redaktionen där jag kommer jobba mer journalistiskt med både skrivande och tv, samt lite sociala medier tror jag.

Ser verkligen fram emot att få testa på två helt olika avdelningar på företaget och hittills trivs jag som fisken i vattnet, alla är så trevliga och har verkligen kommit in i gänget bland alla underbara kollegor! Superduper kul!

Här är bilder från förra veckan när vi sände en cookalong live, det var så roligt och så gott!

På översta bilden är jag på mitt hemmakontor, varvar mellan kontoret, hemma och kaféer.

Tisdag 

Idag sitter jag hemma och jobbar, vi är i full rulle med att skapa content och planera inför något som heter Lauramånden som infaller i mars månad på Aller Media. Det är en månad som är dedikerad åt en kvinnlig organisation, i år stöttar vi Storasyster. Vi skapar content åt dem i syfte att driva mer trafik till deras kanaler och därmed vara med och hjälpa till med de verktyg vi har i bolaget.

Jag har suttit i möten ang detta samt gjort material i InDesign och Photoshop hela dagen, samt skrivit copys till utskick som ska skickas ut i samband med att kampanjen lanseras.  

Datorskärm som visar kampanjbild.

Onsdag

Fortsatt jobb hemifrån idag, imorgon och på fredag ska jag äntligen till kontoret är trött på att sitta hemma nu.  
Idag har jag fortsatt suttit med material till Lauramånaden. Vi fick även det rörliga materialet som jag börjat med idag, klippt till instamaterial med text osv.  

Jag har även gjort “medarbetarbilder” som vi kallar det. Jag har fått designa bilder till nya medarbetare som de kan lägga upp på sociala medier för att visa att de börjat jobba på Aller Media. Väldigt kul, sånt gillar ju jag, att få sitta och leka i Photoshop tills man blir nöjd.  

Sedan har jag även råddat litegrann i material som vi ska visa i vår nyhetssändning på fredag. Har tidigare haft ett projekt där vi skänkt massor med kläder till en organisation nere i Malmö så har haft kontakt med honom idag för att hämta kläderna och det ska vi självklart lyfta i sociala medier, så kommunikationen kring det har jag också jobbat med.  

Tack för idag!  

Torsdag

Idag var det en fullspäckad dag på kontoret! Vi är just nu på ett tillfälligt kontor då vårt riktiga är under renovering (tycker dock detta är superfint också, men mina kollegor säger att ”då ska du se det andra;) ) så är taggad på att se nya kontoret!

Vi sitter som sagt med sista skapandet av content till vår Laura-kampanj. Så idag klippte jag ihop kortfilmer med grafik till Instagram. Hade möte tillsammans med min vapendragare och fick ihop det sista!

Fredag

Fredagar betyder A-Nyheterna! Det är vårt interna nyhetsprogram som vi livesänder varje fredag för alla inom företaget. Så hela förmiddagen går åt till förberedelser + sändning! Det är alltid superkul och ett jättebra sätt för mig att träffa många kollegor på! Eftermiddagen sammanfattar jag sändningen på svenska och engelska som skickas ut till alla så ingen missar vad som togs upp.

Idag gjordes det ganska fort så sista timmarna nu sitter jag och designat ett påskkort som ska skickas på tryck och vara med i påskpresenten. Det var min vecka!

Trevlig helg!