Josefin går andra året på utbildningen i Media Content-produktion. Under våren gör hon sin praktik på produktionsbolaget Cortado Visual.

Hej allihopa! Om de är någon som undrar så lever Josefin från Content 2 och är i tryggt förvar.
På min praktiktid befinner jag mig på Cortado Visual som är ett otroligt produktionsbolag mitt på Odenplan. Här jobbar Olle (Videographer/Co Founder), Robin (Content Producer/Visualizer), Hampus (Photographer/Co Founder) och Ludvig (Brand development manager). Detta är deras främsta roller men har även flera andra som ett produktionsbolag behöver. Cortado har precis fyllt 2 år och levererar (sjukt) proffsiga stillbilder och rörligt material mm.

Mina dagar hos gänget varierar! Jag får följa med på filminspelningar, fotograferingar och så hänger vi såklart på kontoret och har redigerings-race. 3-5 enkel espresso är den vanliga konsumtionen på det här företaget, men de är inte så konstigt med tanke på namnvalet!

Det roligaste på praktiken är ju självklart det fina teamet men också att få en känsla hur det är att jobba i denna bransch. Det jag gör mest just nu är att filma och att redigera film, vilket var precis mina önskemål då jag tycker att det är roligast och vill lära mig mer av.

Summan av den fina kardemumman så har jag så sjukt roligt med grabbarna grus och jag har lärt mig otroligt mycket under sådan kort tid. De lyssnar på vad jag vill göra och ordnar det. De är väldigt medvetna om att jag ska lära mig så mycket som möjligt.

Redan första veckan så fick jag filma mitt första event och så har jag vart iväg på helt egen hand och filmat med kund. Så ingen brist att jag inte får göra saker, vilket är väldigt roligt och uppskattat!

Praktiken är väldigt nyttig på alla vis och det känns väldigt skönt att jag har sådan bra utbildning i grunden.