Hejsan! Mitt namn är Andreas, jag pluggar andra året på kagges Tv-utbildning. Nu har jag gjort min första vecka på praktiken. Jag är ute på inspelning för dramaserien HARMONICA där Josephine Bornebush och Jonas Karlsson skriver, regisserar och spelar huvudrollerna. Jag är på kamera-avdelningen och har hittills gått med teamets Videoassistent och riggat upp monitorer så att alla på set som behöver se vad som spelas in gör det. Jag har lärt mig en hel del av den tekniska biten med att koppla monitorer till trådlösa system och med ett helt gäng trevligt folk på plats så kan ju praktiken inte bli annat än toppenbra.

Häng med mig denna vecka så ska jag visa er hur mina dagar på inspelningen kan se ut! 😉

Tisdag
Dagen började med att vi i kamerateamet åkte in till Ljud & Bild Media för att rigga om lite utrustning kring kameran och monitorerna, därefter tog vi oss vidare till inspelningsplatsen i stan. Här är Anton Holm som är B-foto i produktionen, han visade mig och gick igenom hur han tänker när har drar fokus, mycket intressant! Vi började spela in kl16 eftersom det bara skull vara kvällsscener på denna plats. 02:30 var vi klara, då var det bara att slänga sig i sängen för att köra vidare nästa dag! 

Torsdag 
Idag var det ännu en sen kväll för teamet på Harmonica, jag kom hem 03:00. Jag har haft en liten Grip-lektion med några från ljus-avdelningen idag, de förklarade och visade massor av olika verktyg för att montera lampor, tyger, filter och allt du kan tänka dig att man använder under en inspelning. Jag tycker att det är väldigt intressant att vara med och se hur de jobbar med ljuset för att få till det sådär riktigt snyggt, jag är taggad på att lära mig mer om hur man ljussätter olika scener på olika sätt. Nu checkar jag ut, god natt! zZzZzzZZzZzzzzZ 

Fredag
Godkväll! Idag har det varit en heldag av att filma bil-scener på HARMONICA. Det var häftigt att se hu mycket som riggas runtomkring bilen inför en scen där man filmar bilar utifrån. Jag och Kubbe riggade upp monitorer och det trådlösa sändarsystemet i bilarna runt omkring för regi, scripta, ljud, ljus och fotograf. Lärde mig mer och lite prylar kring kameran idag och assisterade B-foto i ett glugggbyte också. Nästa vecka ska vi spela in i studio, då kommer jag få hoppa in och C-fota lite, det kommer att bli toppenkul, men då får ni följa någon annan härlig kaggeholmare! 😉 

Tack och hej för mig, ha det bäst!