Halloj från Bonde söker fru! 

Jag har precis kommit tillbaka från två inspelningsveckor! Vi har varit både norr och söder och jag (som aldrig har varit högre än Västerås) fick äntligen uppleva lite av norra Sverige! Till Östersund har jag kommit nu men redan om 2 veckor lär jag slå det rekordet! Måste dock säga att jag inte förstår hypen… Kallt, halt och snöigt. Tacka vet jag slask och södra Sverige. Skämt o sido. 

Finns inget dåligt väder bara dåliga kläder.
Anything for the gram.
Riggat för synk.

Idag är det måndag och jag kommer ägna mig till så mycket som KVITTOREDOVISNING woho… Jag får en dagskassa av Fremantle (produktionsbolaget jag är på), som jag köper lunch, fika, biltvättar o annat smått o gått, så det är viktigt för en fattig student att spara alla kvitton så man inte blir skyldig några pengar. 

Därför är kanske inte denna veckan så jättespännande så jag tänkte jag kunde skriva lite om förra veckan när vi var ute på inspelning av Personporträtten av årets bönder.  

Måndag förra veckan begav vi oss mot Borås där en av årets bönder bor. Det blir många timmar i bil och förra veckan var det storm, men allt gick bra.  

Väl framme skulle vi börja spela in Vinjettbilder som det heter och inslagsproducent måste skicka bilder till redaktionen i Stockholm o se om de är nöjda. I måndags tyckte de inte helt om bondens mössa, så det slutade med att MIN mössa fick användas! Så man kan nästan säga att jag är känd nu, iaf min mössa. 

Vinjettbild.

På tisdagen åkte jag o hämtade Linda från tågstationen i Alingsås, men eftersom att vi kör en vit SUV så tycker producenten det är viktigt att den ser fin ut på bilderna så innan jag hämtade Linda så körde jag den genom en biltvätt. Den var ren i typ 1 timme. En av mina andra viktiga uppgifter är att köra bilen (efter Linda åkt hem) och Mats Olof (en av fotograferna) ska ta bilbilder, alltså typ när Linda är “på väg” till bonden, men igen, det är alltså JAG som kör bilen (woho kändis), så kolla noga när de sänds. 

Bilen en timma efter tvätt.

På tisdag kväll begav vi oss mot Ullared där en annan bonde bor och jag fick äntligen uppleva Gekås. Måste säga att jag var lite besviken på att det inte var SÅÅÅ billigt som jag trott, men jag lyckades ändå plocka på mig lite krimskrams, typ varma strumpor då jag fryser mkt om fötterna, trots att jag har kängor och termobyxor. Har också fått en varm Bonde söker fru jacka, då Nellie som gjorde sin praktik här förra året trillade i kobajs, så tyckte de att det var bättre att jag fick en jacka av dem än att min egen skulle bli förstörd med bajs haha.  

Shoppingtur.

Vi sov iaf två nätter på Gekås nya hotell, “Hotellet” mycket trevligt måste jag säga. Jag tycker verkligen det är superkul att vara ute på inspelning och man blir väldigt nära med teamet då man spenderar hela sin vakna tid tillsammans, antingen på plats hos bönderna eller i bil. Vårt team består av två fotografer, en ljudtekniker, en inslagsproducent och så jag, teamass. När jag inte hämtar Linda på flygplatser eller tågstationer så hjälper jag till o rigga synkstationer, sätter upp stativ, bär stativ eller håller i friggor. Känner verkligen att jag har haft nytta av Kaggeutbildningen då inga ord eller teknik är främmande utan jag känner att jag verkligen kan hjälpa till. 

Torsdag morgon åkte vi till Småland där den sista bonden för denna veckan bor. Efter två veckor på inspelning känner man verkligen att man börjar komma in i allt och jag kan jobba mer proaktivt och vet vad som ska fram o behvöer inte fråga lika mkt. Just det, mina största uppgifter är ju att dels hålla koll på schemat, typ när måste vi åka, när ska vi käka lunch, när kommer Linda, när åker Linda, när har ni tid o göra synk etc. Sen den viktigaste uppgiften av de alla är såklart att fixa Lunch. Måste ändå säga att jag gjort ett bra lunch rek än så länge, alla verkar nöjda. 

Då vi befann oss nära Växjö valde jag att sova hemma hos min mor istället för på hotell och vi hann klart allt det vi skulle redan på torsdagen så vi kunde vara lediga fredag vilket innebar att jag fick en härlig lång helg hemma i Växjö, vilket var skönt. Sen på söndag körde jag upp bilen till Stockholm tillsammans med vår inslagsproducent som befann sig i Hultsfred över helgen. 

Som sagt en superlärorik o rolig vecka!! 

Trodde ju inte att denna (nuvarande) veckan skulle bli så händelserik, men vår producent har blivit krasslig och hon och redaktören skulle åka till Gotland imorgon för att reka för en bonde som eventuellt ska vara med, men då hon är sjuk så blir det jag som får åka med redaktören istället! Kul!  

Jag har aldrig varit på Gotland, och helt ärligt känns det lite läskigt med tanke på det rådande säkerhetsläget men det känns ändå roligt att få uppleva! Vädret ska bli fantastiskt så jag har fått tips om Guteglass vilket jag såklart måste prova. 
 
Uppdaterar kanske från Gotland imorgon då med andra ord!  
Hej svejs så länge.