Då har det äntligen blivit min tur att få blogga här. Jag heter Alexandra går i TV-klassen och gör nu min praktik på Crisp Film. Här skapas det reklamfilm och så kallade content-filmer. Vi gör allt ifrån stora projekt som syns på tv, men också mindre projekt med internt innehåll till företag. Jag har rollen som produktionsledare och producent beroende på vilket projekt det är.  

Tisdag

Vissa veckor är hektiska med inspelningar varje dag och vissa är lugnare. Just idag har jag uppskattat att bara sitta vid datorn och styra upp det jag inte hunnit. På eftermiddagen var nästan hela kontoret på en guidad tur på riksdagen inför nya spännande projekt. 

Vi hörs imorgon igen! 

Onsdag

Hej Bloggen!

Idag är det onsdag och i mitten på veckan märks det alltid på kontoret. De flesta av våra inspelningar ligger just i mitten av veckan för att vi ska kunna förbereda innan och ta hand om materialet efter utan att bli störd av en helg. Jag har ett projekt med inspelning imorgon så idag hade jag ett “PPM” (Pre Production Meeting). De är ett möte med kund där vi går igenom alla detaljer som kommer ske på inspelning. Som till exempel manus, scenografi, cast, bildutsnitt och tider för inspelningen. Ja alla detaljer ska godkännas så att inget blir fel. Även tidsplan med första versioner och feedback ska man gå igenom så alla vet vad som förväntas under postproduktionen. Efter mötet sammanställer jag allt och får ett skriftligt godkännande så att det blir juridiskt bindande både för oss och kunden.

Idag har jag också kvittoredovisat, nej inte så kul kanske men viktigt att hålla koll på sina kvitton. Och framförallt redovisa det i rätt projekt, annars kan de bli dyrt för en själv.

Hörs imorgon igen!

Torsdag

Halloj Bloggen!

Redan torsdag, och nu känns det att man har haft en dag mindre att jobba på. Inspelningen som jag ansvarade över idag var för Botkyrka kommun. De vill promota att alla ungdomar ska äta frukost och att de kan göra det på skolan helt gratis. Vi filmar allt på bluescreen då de mesta kommer animeras i post. Samtidigt som regissören flyttat runt frukost på golvet har jag haft uppstartsmöte om ett nytt projekt som har inspelning redan om 1,5 vecka. Så det är snabba puckar att hinna boka och planera allt. Som produktionsledare och producent har jag alltid 8-10 projekt samtidigt så det gäller att hålla koll på alla detaljer så inget blir bokat på fel projekt.

Fredag

Idag har verkligen varit en härlig dag på kontoret. De flesta har de inte så stressigt så vi kunde ta en gemensam lunch i solen.

Tiden har liksom bara flutit på. Jag började morgonen med ett krismöte med en kund men de löste sig väldigt enkelt och bra. Strax innan lunch tog jag emot kontorets nya bil. Och sen har jag bara jobbat med att boka upp ett team för mitt nya projekt. De är ju ändå fredag så i sann Crisp Film anda är det lite AW på kontoret med Guitar hero. Bilden kanske blev lite stökig men han är ändå fotograf 😅.

Ja, vet inte riktigt om ni som läser fått någon inblick i hur de är som produktionsledare/ producent här på Crisp? Men de är väl precis det. Ingen dag är den andra lik och det är precis så jag vill ha det.

Tack för mig!