Hej gänget!

Alexandra nr 2 från TV2 här, som ni längtat! Jag har min praktik på produktionsbolaget B-Reel Films som gör massa roliga grejer, allt ifrån långfilm, tv-serier, dokumentär till reklamfilm och musikvideos, vilket är den avdelningen som jag varit på! Det tråkiga med reklam är ju att man inte får visa eller berätta om något som inte börjat sändas än men förhoppningsvis får ni en liten inblick hur det kan vara.

Jag har under praktiken inte haft någon specifik roll utan haft den roll projektet behöver, vilket har varit skitkul och lärorikt. Jag har fått prova på att vara allt från koordinator, castare, scenograf till att assistera regissör till filmer på sociala medier, produktionsass, location-scout och såklart vara med på inspelningsdagar.

Ingen dag den andra lik

Dagarna här ser helt olika ut. I början av projekt så är det så mycket som ska pusslas ihop och klaffa så under en dag kan jag ha suttit både med inspelningsplatser, casting och inspelningsschema på samma dag, och dagen efter fokuserar jag kanske bara på en sak. Mycket kan ändras under dagens gång så att hoppa mellan roller har varit något att räkna med.

Jag har verkligen fått prova på frilanslivet, med lyxen att slippa hitta nya projekt själv men med olyxen att inte få betalt. 😉 Det har varit sjukt gött! Vissa projekt har varit lugna och jag har haft massa tid, och vissa har varit sjukt intensiva, både inför och under inspelning. Ibland har jag till och med hunnit landa mellan olika projekt (wow!) vilket har varit toppen. Viktigt att inte slita ut sig!

De har varit grymma på att låta mig göra riktiga grejer och inte låta mig stå och koka kaffe eller bara göra grejer ingen annan vill göra, det är sällan jag känt mig som en praktikant. Guldstjärna till BRF!

Njut av en fotobomb på grejer jag faktiskt får dela. Tacohej!

Kontoret.
Gina inspelning.
Inspelning.
Bild på mig i trapphuset.