Hello folket! Alex här i TV2. 

Jag har praktik hos två härliga prickar som heter Petter Hansson, som jobbat med dokumentärer och reklam i många år, och Helena af Klercker, som jobbat mycket inom film och serier. Tillsammans gör de en dokumentär i tre delar som ska gå på tv4 i höst. Min roll är inte superfast utan jag gör det mesta som klippa, ljudlägga, bygga projekt och dra ethernetkablar.  

Någon kanske undrar vem jag är? Kul!! Alexander heter jag, är 24år och kamera nörd, musiker och naturvän. Det är lite kort om mig, i veckan kommer ni få höra om vad jag sysslar med på min praktik och vad man som dokumentärfilmare gör en helt vanlig dag 🙂  

Haj! 

Tisdag

Halloj! Idag har varit en lång dag, men ack så rolig😊  

Jag har klippt ett videokollage som ska in i ett av avsnitten, vilket varit lite klurigt att få tydligt utan att det blir apelsin-TV, men nu känns det som ett färdigt utkast i alla fall. Jag har även fått in en lampa som jag beställde till en gammal gammal projektor som jag har fått i uppgift att fixa, SUPERKUL!!  

Dagens lunch blev linsgryta med potatis och en burk läskeblask!  

Hörs imorgon 😊  

Alexander klipper

Onsdag

Hej Hej!  

Onsdag idag har jag suttit och klippt och letat material till slutet på ett av avsnitten, SUPERKUL. Det är lite klurigt med dokumentärer, man får sitta och leta efter det man vill ha, som oftast inte finns, men lösa det ändå 😉 inte alls omöjligt!  

Kanske inte låter så superspännande i text och lite klurigt att skriva mycket om, men lärorikt är det😊  

Hörs imorgon  

Torsdag

Hej igen, torsdag och snart slut på vanliga veckan!  

Idag har jag fortsatt på det jag jobbade med igår, men har även pillat med en scanner och suttit med i ett planerings- och genomgångsmöte av en reklamfilm som Petter ska göra med ett gäng till. Kul att få se hur det går till😊  

Hörs imorgon 

Alexander skannar