Hej!  

Måndag
Mitt namn är Agnes, jag pluggar andra året på Kaggeholms Tv-utbildning.  
Jag gör min praktik på Expressen TV och är inne på min tredje vecka, där jag främst kommer jobba som sändningsproducent/bildproducent/sändningstekniker, ja kärt barn har många namn haha. Ska även jobba som redigerare senare under praktikens gång, men den här veckan så ska jag jobba bara kvällar i kontrollrummet. 
Från förra veckan har jag fått göra sändningarna helt själv och det fortsätter även denna vecka, här är det inga rep utan kör live direkt. Det kommer ni att få veta mer om och hänga med mig under veckans gång! 😊 
Hörs! 😊  

Tisdag 2/2 

Idag har det varit fullspäckat schema. 

Började kl 13 där morgonteamet gör en överlämning för kvällsteamet. Vad som har sänds under morgonen. Därefter har det varit att preppa nyhetssändningarna med LSbilder vilket betyder klippbilder som programledare pratar över.  

Alltid bra ha ett öra öppet och lyssna när pl och redaktör går igenom körschemat vad som kommer vara med och inte ska vara med och genomdet försöka att vara ett steg före.  

Idag har jag även gjort min första *breaking news* vilket innebär att man mitt under sändning avbryter till en större nyhet. Det är rappt tempo där man samtidigt ska ha med ex klipp, karta eller annat relevant som har med händelsen att göra. Svårt men otroligt kul med puls!! 

Klippet finns nedan jag gjorde för breaking news

Hörs! 😊

Onsdag. 

Idag var det ett nytt skift som jobbar kväll. Och under kvällen behövde Felix som är är säpo* hoppa in och hjälpa till i en annan sändning. Och då fick jag, knappt 3 veckor in jobba helt själv i 3h. Tack vare superbra lärande från alla som jobbar som säpo, och peppande från kvällsteamet så gick det jättebra.  

Jag är stolt att jag både klarade av att ha med gäst i en sändning och en just nu-sändning helt själv.  

En bra onsdag med andra ord🌟 

* sändningsproducent

Torsdag

Torsdag. 

13-21 är mitt arbetspass och börjar med att titta igenom körschemat vad som har hänt under morgonen och vad som kan tänkas byta bilder i de olika scripterna.  

Det är ibland svårt att veta vad för bilder som passa bra in. Exempelvis en brottsplats och om det inte finns bilder på platsen så kan man exempelvis ta på en karta eller generell polisbilder.  

Även när det gäller allvar och full fokus så har jag skrattat väldigt mycket under kvällen, här är ett utdrag från kvällen.  

Fredag och sista dagen för mig här att skriva. 

Bara på den här veckan har jag blivit helt självgående att sända. Jag har lärt mig jättemycket genom att bara köra på hela tiden, för mig lär jag mig som bäst genom att få göra det. Och de låter mig verkligen att få göra det. Låt mig få göra fel och hitta mitt egna sätt att göra sändningar. Självklart lär mig alla olika sätt för att göra så bra som möjligt.  

Jag har haft en lärorik och rolig vecka, snart väntas veckor av redigering, det ska bli väldigt kul att jobba med. 

Här är det den delen av kontrollrummet jag har hand om, det är mycket men börja lära mig mer och mer vad allt är.