Bibelakademin i Uppsala

Välkommen att lära dig mer om Bibeln & livet! På Bibelakademin studerar du Gamla och Nya testamentet. Du får en översikt av Bibelns alla böcker och får se hur frälsningshistorien löper som en röd tråd från Bibelns första till sista bok. Du får också fördjupa dig i flera aktuella ämnen, till exempel Bibelns syn på livsstil, prioriteringar och val i livet. Bibelakademin erbjuder även studier på lätt svenska.

Vill du börja redan imorgon?

Kursens innehåll

På Bibelakademin studerar du Gamla och Nya testamentet. Du får en översikt av Bibelns alla böcker och får se hur frälsningshistorien löper som en röd tråd från Bibelns första till sista bok. Du får också fördjupa dig i flera aktuella ämnen, till exempel Bibelns syn på livsstil, prioriteringar och val i livet.

Bibelakademin inleds med studier i Guds ursprungstanke med skapelsen, människans uppror mot Gud och hur Guds plan att återställa relationen med skapelsen och människan påbörjas direkt efter människans fall. Kursen går sedan över till att studera hur Jesus framträder i Gamla testamentets texter i form av profetior och löften och hur Jesus motsvarar dessa i Nya testamentet. Parallellt med frälsningshistorien bearbetas varje bibelbok för sig med fokus på bokens historia, innehåll och budskap. Under terminen behandlas flera fristående och aktuella ämnesområden med Bibeln som utgångspunkt. Exempel på ämnen som berörs är äktenskap, skilsmässa, relationer och alkohol.

 

Mer information

  •  Kursen är på kvartsfart 25%
  •  Bibelakademin träffas måndagar och onsdagar kl 18-21.
  • När du slutar kursen får du ett intyg som visar att du gått kursen.
  • Undervisningen på kursen är gratis, men du betalar en terminsavgift på 300 kr för försäkring, studiematerial, kopiering, internet, och fika.
  • Kursen är 7 jan - 29 maj.

Vid frågor eller funderingar kontakta Robert Wirehag på robert.wirehag@uppsalapingst.se eller använd kontaktformuläret nedan.