Bibelakademin i Uppsala

Välkommen att lära dig mer om Bibeln & livet! Bibelakademin är indelad i tre klasser: Steg 1 är för dig som önskar få en grundläggande kunskap om Bibeln och den kristna tron. Steg 2 är för dig som vill fördjupa din bibelkunskap. ”Bibeln på lätt svenska” är för dig som vill gå en bibelkurs på lätt svenska.

Vill du börja redan imorgon?

Kursens innehåll

Steg 1 syftar till att ge en grundläggande kunskap om Bibelns budskap varvat med fristående ämnen om kristen livsstil. Bibeldelens övergripande tema är frälsningshistorien och studiet inriktas på att visa hur frälsningshistorien löper som en röd tråd från Bibelns första till sista bok. Kursen inleds med att studera Guds ursprungstanke med skapelsen, människans uppror mot Gud och hur Guds plan att återställa relationen med skapelsen och människan påbörjas direkt efter människans fall. Kursen går sedan över till att fokusera på hur Jesus framträder i Gamla testamentets texter i form av profetior och löften och hur Jesus motsvarar dessa i Nya testamentet. Kursens fristående ämnen om kristen livsstil utgörs av dagsaktuella ämnesområden som besvaras med Bibeln som utgångspunkt.
Steg 2 är en påbyggnadskurs till steg 1 och syftar till att ge en fördjupad kunskap i Bibeln. Kursen är uppdelad på tre delkurser: 1) Gamla testamentet, 2) Nya testamentet, 3) Bibeln och livet. I den första och andra delkursen bearbetas varje bibelbok för sig med fokus på bokens historia, innehåll och budskap. I den tredje och sista delkursen behandlas flera fristående och aktuella ämnesområden med Bibeln som utgångspunkt.
Bibel på lätt svenska syftar till att ge kunskap om Bibeln och kristen tro på lätt svenska. Kursen vill göra det möjligt för människor med svaga kunskaper i svenska språket att både gå bibelskola och få språkträning samt en social gemenskap. Målgruppen är människor med svenska som andraspråk, som är nya i Sverige, nya i tron eller nyfikna på kristen tro. Den språkliga nivån ligger någonstans i paritet med senare delen av SFI. Det finns möjlighet att läsa kursen inom ramen för Allmän kurs (SFI- eller grundnivå), vilket ger ännu större möjlighet till språkträning och integration.

Mer information

  • Kursen är på kvartsfart.
  • Steg 1 träffas måndagar och onsdagar kl 18-21.
  • Steg 2 träffas måndagar och onsdagar kl 18-21
  • "Bibeln på lätt svenska" träffas måndagar 10-14 och torsdagar 9-11.15.
  • När du slutar kursen får du ett intyg som visar att du gått kursen.
  • Undervisningen på kursen är gratis, men du betalar en terminsavgift på 200 kr för studiematerial, kopiering, internet, och fika.

Vid frågor eller funderingar kontakta Robert Wirehag på robert.wirehag@uppsalapingst.se eller använd kontaktformuläret nedan.